Elon Musk vrea să dea lovitura cu Tesla în Europa de Est! Ce planuri are cu România

25 sept. 2019
Elon Musk vrea să dea lovitura cu Tesla în Europa de Est! Ce planuri are cu România

Fondatorul companiei Tesla, Elon Musk a intrat și mai mult în atenția internauților români când a postat pe contul său de Twitter un mesaj în care se întreba cum este posibil ca România și Ciadul să aibă același steag. Nu a primit răspuns la această dilemă, în schimb a sportit interesul lui pentru Europa de Est.

Producătorul american de automobile electrice Tesla a anunțat că are în plan să intre şi pe pieţele din Slovacia, Croaţia, Serbia şi majoritatea ţărilor din Europa de Est la începutul anului 2020. Așadar este posibil să ajungă și în România, deși momentan numele țării noastre nu a fost menționat în acest context.

Mesajul lui Musk

Asemenea lui Donald Trump, Elon Musk este și el foarte prezent pe Twitter. Acesta i-a răspuns unei persoane care întreba când plănuieşte Tesla să vină în Slovacia. “Sperăm să deschidem în Slovacia, Croaţia, Serbia şi majoritatea Europei de Est la începutul anului viitor. În sfârşit, îl vom face mândru pe Nikola Tesla aducând maşinile lui în ţările lui de origine”, a spus acesta.

Nikola Tesla a fost un inventator sârbo-american, fizician, inginer mecanic, inginer electrician și unul dintre promotorii cei mai importanți ai electricității comerciale. El a pus bazele sistemelor de curent alternativ, inclusiv motorul electric alternativ.

Compania Tesla a produs peste 87.000 de maşini electrice în trimestrul al doilea din 2019 şi a livrat către clienţii mărcii peste 95.000 de unităţi.