Emoționant! Gestul pe care l-a făcut un pompier a înduioșat întreaga Românie

06 aug. 2019
Emoționant! Gestul pe care l-a făcut un pompier a înduioșat întreaga Românie

Gest emoționant al unui pompier. Acesta a reușit să impresioneze toată țara, iar imaginile cu el au devenit imediat virale. Bărbatul a reușit să salveze un cățel care a fost rănit într-un incendiu, după ce l-a resuscitat ca pe un om. 

Incendiul a izbucnit într-un apartament situat la parterul unui bloc din cartierul piteştean Războieni, la faţa locului intervenind mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, scrie agerpres.ro.

„În momentul sosirii echipajelor la faţa locului, incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi degajări mari de fum. Pompierii militari au acţionat simultan pentru evacuarea locatarilor din bloc, dar şi pentru lichidarea incendiului”, se arată într-un comunicat al ISU Argeş, conform stiripesurse.ro.

Proprietarul apartamentului, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, fost găsit inconştient, intoxicat cu fum şi cu arsuri pe corp. El a primit îngrijiri la faţa locului, apoi a fost transportat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Pompierii au reuşit să scoată din apartament şi un căţel, care nu mai dădea semne de viaţă. Un pompier a resuscitat animalul, fiind ajutat şi de personalul SMURD.

„Fără să stea pe gânduri, mânat de deviza noastră a pompierilor SMURD, ‘Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă’, colegul nostru plt. maj. Costache Mugurel a resuscitat căţelul, făcându-i, iniţial, respiraţie gură la gură şi masaj cardiac extern, până când un alt pompier paramedic l-a ajutat cu o mască de oxigen. După câteva minute, căţelul şi-a revenit şi a fost transportat, de un echipaj al pompierilor, la o clinică veterinară. Deşi firesc, gestul colegului nostru a fost foarte apreciat de toată lumea”, se mai menţionează în comunicatul ISU Argeş.

Pompierii şi poliţiştii au început o anchetă pentru stabilirea cauzelor producerii incendiului.