ENEL pleacă din România în curând! Ce se întâmplă cu toți cei 3 milioane de clienți. Este răsturnare de situație

de:
18 mart. 2023
ENEL pleacă din România în curând! Ce se întâmplă cu toți cei 3 milioane de clienți. Este răsturnare de situație

Se anunță o serie de schimbări importante în cadrul ENEL, de care ar fi bine să știe toți clienții. Grupul de energie, care de altfel are milioane de clienți vrea să părăsească România.

Ce se întâmplă mai departe? O tranzacție cu o companie din Grecia urmează să fie finalizată în cel de-al treilea trimestru al anului 2023. Până atunci însă, clienții nu vor fi afectați, iar lucrurile vor decurge la fel ca și până acum.

Totuși ce urmează după ce ENEL pleacă din România? În momentul în acre tranzacția cu grupul PPC va fi finalizată, acesta va fi cel care va trebui să anunțe ce se va întâmpla mai departe cu toți clienții, dar și cu prețul abonamentelor.

Într-un anunț oficial însă, ENEL România a explicat în mare care sunt planurile sale, dar și în ce țări își dorește să acționeze de acum. Se pare că țara noastră nu genera venituri prea bune, astfel că în final, compania a decis să se reorienteze.

În ce țări va activa de acum ENEL

Drept dovadă, ENEL va fi prezent în Italia, Statele Unite, Columbia, Brazilia, Spania și nu numai. Rămâne totuși de văzut ce se va întâmpla cu toți clienții și cu prețul facturilor spre finalul anului, atunci când tranzacția va fi finalizată în totalitate.

”Finalizarea tranzacției, așteptată în trimestrul al treilea al acestui an, este supusă unor condiții întâlnite în mod obișnuit în acest tip de acorduri, inclusiv permisiunea autorităților antitrust competente. Grupul Enel este un jucător major în energie în România din 2005, cu activități în distribuția și furnizarea de energie electrică.

Tranzacția este în linie cu Planul Strategic curent al Grupului, care vizează repoziționarea Enel și concentrarea asupra țărilor cu un ritm de creștere ridicat și în care are o prezență integrată, respectiv Italia, Spania, Statele Unite, Brazilia, Chile și Columbia”, se arată în anunțul oficial ENEL.