Este oficial! Pe ce loc va termina Simona Halep în clasamentul WTA! A decis să nu mai joace

09 oct. 2020
Este oficial! Pe ce loc va termina Simona Halep în clasamentul WTA! A decis să nu mai joace

Eliminarea de la Roland Garros în optimi a fost o mare dezamăgire pentru Simona Halep. Aceasta a încercat să treacă repede peste moment pentru a nu șterge cu buretele anul plin de reușite pe care l-a avut. Totuși visul ei era să mai câștige încă o dată turneul din Franța, dar a avut ghinion să o întâlnească pe tânăr poloneză de 19 ani, Iga Swaitek, care pare de neoprit.

Dacă s-ar fi impus, Simona Halep ar fi terminat anul pe locul 1, în fața australiencei Ashley Barty, care nu a participat nici la US Open. În contextul actual, însă nu mai poate pierde locul 2. Mai urmează un turneu important la Ostrava, dar nu sunt suficient de multe puncte în joc pentru ca românca să poată fi învinsă.

Cum va arăta clasamentul WTA la sfârșitul anului

Simona Halep a declarat deja că nu are de gând să mai joace în acest an și că se gândește deja la Australian Open, dacă vor exista condiții sigure de joc.

Doar Elina Svitolina putea ajunge până pe locul 2. Americanca Sofia Kenin, rămasă încă în cursă pentru trofeul de la Roland Garros se poate apropia și ea periculos de Simona Halep, dar nu o mai poate întrece ca număr de puncte în acest an.

Așadar locurile 1, 2 și 3 sunt de neatins în clasamentul WTA.  Podiumul va fi Ashley Barty, Simona Halep și Naomi Osaka. În schimb pentru locul 4, lupta este foarte strânsă și poate fi ocupat de oricare dintre Elina Svitolina, Sofia Kenin sau Karolina Pliskova. Toate trei vor merge și la Ostrava, unde sunt puse în joc 470 de puncte.