Este OFICIAL! S-a schimbat legea! Cu cât va crește punctul de pensie începând cu 1 septembrie! La cât va ajunge pensia minimăva ajun

29 aug. 2020
Este OFICIAL! S-a schimbat legea! Cu cât va crește punctul de pensie începând cu 1 septembrie! La cât va ajunge pensia minimăva ajun

Legea pensiilor a fost și continuă să fie o poveste fără sfârșit. Guvernul PSD promisese o majorare de 40% începând cu 1 septembrie, dar pandemia a dat toate calculele peste cap, astfel că executivul liberal a fost nevoit să schimbe tot. Au fost discuții aprinse până de curând când s-a decis oficial cu cât va crește punctul de pensie.

Așadar începând cu 1 septembrie, punctul de pensie va ajunge la 1442 lei, o majorare cu 14 procente. Ar fi trebuit să fie de 1775 de lei, dar în cele din urmă ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu a explicat clar că nu poate oferi mai mulți bani pentru pensii întrucât bugetul ar intra în colaps.

La cât ajunge pensia minimă

Odată cu creșterea punctului de pensie, crește și pensia minimă care este garantată de stat și o încasează inclusiv cei care nu au cotizat la sistemul de pensii, însă aici intervine și o schimbare. Aceasta va ajunge la aproximativ 800 de lei, față de 704 lei cât este în acest moment.

Această nouă lege a pensiilor, cea cu nr. 127/2019, a stabilit un nou calcul al pensiei minime, astfel încât nu toți cei ieșiți la pensie vor primi aceeași sumă de bani, ci o sumă care să reflecte și dacă au cotizat și cu cât.

România numără în prezent peste 5.000.000 de pensionari, dintre care cei mai mulți încasează sume sub 2000 de lei.