Este oficial! Un mare post TV din România va fi desființat

11 oct. 2019
Este oficial! Un mare post TV din România va fi desființat

Este oficial! Un mare post TV din România va fi desființat. Pe 4 octombrie, Consiliul de Administrație al postului a aprobat „demersurile în vederea retragerii licenţei audiovizuale pentru transmisia prin satelit şi digital-terestră a canalului”.

Este vorba despre TVR HD. Televiziunea Română va elimina din grilă postul, iar TVR 1 și TVR 2 vor trece la formatul HDm scrie paginademedia.ro.

TVR HD trebuia să fie postul de sport al Televiziunii Române, dar proiectul nu a reușit în contextul în care postul național a pierdut drepturile de difuzare a Campionatele Mondiale și Europene de handbal.

„TVR HD ar urma să fie televiziune de sport din septembrie, după apariția grilei de toamnă. Până atunci o să fie experimental, iar în anumite tronsoane vor fi transmise evenimente sportive. Sunt anumite competiții pe care le avem deja și pe unele pentru care vom negocia.”, spuneau reprezentanții postului.

Proiectul s-a dovedit a fi un real eșec, deși postul a primit foarte mulți bani de la stat.

TVR a primit 100 de milioane de euro din bani publici și avea al doilea buget de pe piața românească, după Pro TVm scrie sursa citată.