Fără precedent! Locuitorii acestei țări nu mai au voie să fumeze în casă! Ce amendă riscă

15 sept. 2019
Fără precedent! Locuitorii acestei țări nu mai au voie să fumeze în casă! Ce amendă riscă

Un stat important a interzis fumatul în propria casă. Decizia vine în contextul în care peste 70 000 de persoane mor anual din cauza fumatului pasiv.

După ce a interzis fumatul în locurile publice, acum, Guvernul Thailandei a hotărât să interzică fumatul și în propria casă. Este prima țară care ia această decizie drastică pentru a proteja persoanele nefumătoare. Mai mult, Executivul a pregătit și sancțiuni dure pentru cei care încalcă regulile.

Potrivit presei din Thailanda, măsura vine în sprijinul copiilor și femeilor care nu fumează, asta după ce mai multe studii au arătat că fumatul pasiv face peste 70.000 de victime anual. Locuitorii Thailandei pot face reclamații la numărul 1300. Cei care încalcă legea riscă amenzi, sau chiar închisoarea.

În România, locuitorii nu au voie să fumeze în locurile publice închise. Românii riscă amenzi între 100 lei şi 500 de lei. Legea a intrat în vigoare în anul 2016. 17 state dintre cele 28 ale Uniunii Europene interzic fumatul în locurile publice, la muncă sau în mijlocul de transport.

La a doua abatere, românii riscă o amendă de până la 10 000 de lei. În cazul unei noi încălcări a legii, unitatea care permite fumatul în interior va fi închisă şi va primi o amendă de 15.000 de lei.

În România se fac sesizări la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, la Jandarmerie şi la Poliţia de Frontieră.