Fără precedent! Premierul Bulgariei umilește toți românii! Acuzații halucinante la adresa turiștilor din țara noastră

06 aug. 2019
Fără precedent! Premierul Bulgariei umilește toți românii! Acuzații halucinante la adresa turiștilor din țara noastră

Populismul naționalist se poartă peste tot, mai nou și în Bulgaria. Îndemnul la ură vine chiar din vârful clasei politice, iar premierul Boiko Borisov nu putea face excepție, în contextul în care vin alegerile, iar partidul său este în declin.

Prim-ministrul bulgar a lansat o serie de acuzații halucinante la adresa românilor care aleg să-și petreacă vacanța în țara sa. El susține că virusul pestei porcine a fost răspândit în Bulgaria de turiștii români care ”merg, mănâncă, aruncă”, adăugând și că ei „nu aruncă resturile și gunoaiele la pubele, ci pe unde apucă”.

Ministerul Afacerilor Externe, condus acum de Ramona Mănescu, a avut o reacție fadă pe facebook, arătându-se dezamăgit de declarațiile premierului bulgar.

”Dincolo de argumentele tehnice ce vor fi oferite de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pentru a răspunde la afirmațiile nefericite ale premierului Bulgariei, Boiko Borisov, nu putem să nu ne manifestăm surprinderea și dezamăgirea pentru modul în care premierul bulgar s-a referit la turiștii români, mai ales în condițiile în care acestia contribuie substanțial la PIB-ul Bulgariei”, transmite Ministerul Afacerilor Externe printr-o postare făcută sâmbătă seară pe Facebook.

Din fericire, nu toți bulgarii au luat-o razna. Kornelia Ninova, președintele Partidului Socialist Bulgar, a criticat discursul lui Boiko Borisov la adresa turiștilor. Bulgaria se află în campanie electorală pentru alegerile locale de la 27 octombrie. Opoziţia, reprezentată de Partidul Socialist, care a fost înfrântă la alegerile europarlamentare din mai, acuză formaţiunea conservatoare GERB, condusă de Boiko Borisov, de incapacitate de a gestiona criza pestei porcine, cu efecte notabile în regiunile rurale ale ţării.