Fără precedent! Umilință istorică la adresa lui Eduard Hellvig, șeful SRI. Acuzații grave și la adresa lui Klaus Iohannis

22 sept. 2021
Fără precedent! Umilință istorică la adresa lui Eduard Hellvig, șeful SRI. Acuzații grave și la adresa lui Klaus Iohannis

Mai sunt trei zile până la marele Congres al PNL și este agitație mare printre moguli. Ludovic Orban sau Florin Cîțu? Cine va deține puterea în perioada următoare, aceasta este întrebarea cheie.

Dan Andronic, patronul EVZ-CAPTAL lansează un atac fără precedent la adresa șefului SRI, Eduard Hellvig, despre care nu îndrăznea să scrie nimic până acum. Într-o postare pe facebook, acesta folosește clasicul tertip „mi-a spus un prieten” și încearcă să-l umilească pe directorul Serviciului Român de Informații, atașându-l de condamnatul Liviu Dragnea. Dar nu oricum, ci într-o manieră în care să arate că acesta este un simplu servitor, o aberație de altfel.

Eduard Hellvig a fost singurul șef al Serviciului Român de Informații, care a reușit să schimbe imaginea instituției în bine și să o orienteze în direcția constituțională.

„Ce-mi spune un prieten:
Cred că am înțeles de ce s-a dus Eddie Hellvig cu mâncarea la pachet acasă la Liviu Dragnea.
Mesajul nu era referitor la Vasile Dâncu și discuție aprinsă pe tema viitorului prim-ministru…
Precis era un aranjament al lui F. Coldea prin care îi transmite un semnal ascuns lui Liviu Dragnea: Obișnuiește-te cu pachetul!
Trecând peste caracterul îndoielnic al glumei, aștept cu atenție și nerăbdare adevăratele dezvăluiri ale lui Dragnea!”, a scris Dan Andronic pe facebook, o postare prin care doar a încercat să inducă faptul că el ar fi depozitarul unor mari secrete ale neamului românesc și că deține un cufăr plin cu putere. Nu lipsește nici eterna obsesie pentru Florian Coldea, care pare nu doar stăpânul României, ci al întregului Univers.

Doar el face și desface și este suficinet să pocnească din degete că totul se transformă.

Gesturi disperate pentru libertate?

În realitate, Dan Andronic este doar un manipulator desăvârșit, care încearcă să-l forțeze pe Liviu Dragnea să povestească mai mult decât știe, de fapt. Și Sebastian Ghiță promitea niște filmulețe prin vie, dar acestea au rămas doar povești nemuritoare.

Când se văd încolțiți, mogulii amenință cu dezvăluiri senzaționale, iar șefii Serviciilor de Informații și președintele Klaus Iohannis, ar trebui să tremure în opinia lor. Până acum a mers această placă jenantă, care atentează la inteligența celor care conduc România.

„Ludovic Orban îi arată lui Klaus Iohannis că are o forță deloc de neglijat. Că poate răsturna Guvernul Cîțu la moțiunea de cenzură. Aruncând PNL în brațele PSD. Punând capăt visurilor de partid-lider al Dreptei și transformându-l într-un partid ahtiat de guvernare și atât. O situație pe care PNL a mai experimentat-o în ultima perioadă a guvernării Tăriceanu și care nu i-a folosit deloc. Un scenariu care surâde și USR-PLUS, dar mai ales PSD.”, a scris Dan Andronic pe CAPITAL, după ce pe EVZ a publicat un alt editorial în care a arătat cât de agitat este că Liviu Dragnea nu a spus tot.

Dar dacă el știe mai mult, oare ce-l oprește să povestească? Mai ales că deține două publicații, despre care procurorii spun că ar fi fost primite ca șpagă în dosarul Hidroelectrica de către Elena Udrea.

Așadar Dan Andronic aruncă săgeți otrăvite către Eduard Hellvig, șeful SRI și Klaus Iohannis cu scopul de a-și „cumpăra” din nou libertatea? A mers până acum, dar gesturile disperate din ultima perioadă ridică multe semne de întrebare.