Final de carieră pentru Ludovic Orban. Klaus Iohannis a decis: Florin Cîțu îi dă lovitura de grație. Ce se va întâmpla în câteva zile

09 sept. 2021
Final de carieră pentru Ludovic Orban. Klaus Iohannis a decis: Florin Cîțu îi dă lovitura de grație. Ce se va întâmpla în câteva zile

Ludovic Orban se află în cea mai grea perioadă a carierei sale politice. Ajuns la vârf, acesta a comis o serie de greșeli, care-l costă scump acum. Potrivit surselor VoxBiz.ro, Klaus Iohannis nu a fost mulțumit cum a gestionat bugetul de stat în perioada pandemiei, din postura de premier și i-a transmis mai multe avertismente.

Faptul că a mai și pierdut alegerile parlamentare în favoarea PSD a răsturnat efectiv paharul, așa că din acel moment zilele lui Ludovic Orban în fruntea PNL erau numărate. S-a optat pentru varianta Florin Cîțu premier și președinte de partid, deși Klaus Iohannis, dar și alți parteneri strategici ai României l-ar fi preferat pe generalul Nicolae Ciucă.

Florin Cîțu, pregătit să-i dea lovitura de grație lui Orban

Acum Florin Cîțu a fost puternic zdruncinat ca imagine și probabil nu va mai rămâne nici el premier, dar momentan este singura soluție pentru președinția PNL și eliminarea lui Orban din ecuația puterii. Ulterior, probabil se vor echilibra lucrurile în partid și nume noi vor ieși în evidență.

Florin Cîțu este pregătit să-i dea lovitura de grație fostului său șef, cu toate că spunea că nu are de gând să-i ceară demisia încă și nici să-l dea afară din partid. Doar că lucrurile s-au schimbat.

„Ieri am sesizat CCR și spun așa: dacă decizia CCR ne dă nouă dreptate voi veni public și voi cere demisia președintelui Camerei Depuțailor și Senatului pentru ceea ce au făcut în această perioadă”, a declarat Florin Cîțu.