Final de drum pentru Simona Halep. S-a retras și de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mihai Covaliu, președintele COSR a explicat ce s-a întâmplat

28 iun. 2021
Final de drum pentru Simona Halep. S-a retras și de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mihai Covaliu, președintele COSR a explicat ce s-a întâmplat
Simona Halep a fost mult timp numărul 1 mondial

Este dezastru pentru România. Simona Halep, principala favorită la o medalie pentru România nu va lua startul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cel mai mare vis al sportivei este astfel spulberat.

Aceasta își dorea enorm să urce pe podiumul olimpic și întregul an competițional și-l proiectase astfel încât să prindă cea mai bună formă la Tokyo. Ruptura musculară suferită la Roma i-a distrus însă orice speranță.

Simona Halep a încercat să revină pe iarbă, dar corpul nu o mai ascultă

A fost nevoită să se retragă de la Roland Garros, a încercat să revină pe iarbă, la Berlin, apoi s-a deplasat la Londra, dar corpul nu o mai ascultă. Accidentarea nu-i permite să mai joace pentru moment.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Român a declarat la TVR că Simona Halep nu va mai merge la Jocurile Olimpce.

„Simona Halep nu va participa și nu va fi portdrapelul României. Suntem foarte triști, știm cât de mult și-a dorit să participe”, a spus Covaliu la TVR.

Când ar urma să revină pe teren Simona Halep

Simona Halep speră să revină în toamnă, însă sportiva este cu moralul la pământ în această perioadă. Antrenorul ei Darren Cahill a spus într-un interviu că aceasta are probleme multiple de sănătate, nu doar la gambă. Durerile la spate și la umăr nu o lasă să-și facă pregătirea necesară.

Kiki Bertens este o jucătoare, care la fel a suferit o serie de accidentări și și-a anunțat retragerea pentru că organismul ei nu mai face față competițiilor. Rămâne de văzut dacă Simona se va mai putea recupera sau se va dedica o perioadă vieții de familie. Ea urma să se căsătorească în toamnă cu Toni Iuruc.