Florin Cîțu a decis! Va fi dat afară Orban din partid pentru că l-a jignit pe Klaus Iohannis. Detalii de ultimă oră

26 sept. 2021
Florin Cîțu a decis! Va fi dat afară Orban din partid pentru că l-a jignit pe Klaus Iohannis. Detalii de ultimă oră

De la agonie la extaz, de la extaz la agonie, cam aceasta este poveste oricărui lider de partid. Au totul și apoi se simt fără nimic, deși rămân în continuare cu locurile câștigate în Parlament. Dar influența dispare și odată cu ea și toți oamenii din jur. După ce Ludovic Orban a aflat că a pierdut alegerile, acesta a declarat supărat că parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis s-a încheiat.

Nu este la prima reacție de acest tip. Fostul lider al liberalilor a spus și în campania internă că partidul nu-i datorează nimic președintelui și că acesta nu are putere, de fapt. A dat atunci exemplul lui Cristain Bușoi, care a pierdut în fața lui, deși era susținut de Iohannis.

Acum a continuat pe aceeași idee, iar Florin Cîțu, ajuns acum președintele PNL i-a cerut explicații lui Orban pentru declarația sa.

„Aseară am văzut o declaraţie a domnului Ludovic Orban, la plecare, eu sper că era o declaraţie la supărare, pentru că pe mine m-au votat membrii PNL, în majoritate covârşitoare ”pentru”, şi pentru parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis. Aşa că în primul BEX eu voi cere domnului Ludovic Orban să-şi clarifice această poziţie, ce vrea să spună.

Eu cred că a fost o poziţie spusă la supărare, pentru că planurile noastre de viitor sunt strâns legate de parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis. Aşa că în următorul BEX îi voi da posibilitatea domnului Ludovic Orban să clarifice această poziţie, dacă nu, o clarificăm noi pentru el”, a declarat Florin Cîţu.

Va fi Ludovic Orban dat afară din PNL pentru că l-a jignit pe Iohannis

Premierul a fost întrebat și dacă Ludovic Orban va fi dat afară din partid pentru această afirmație.

„Nu am spus aşa ceva, am spus să vină să ne explice ce a vrut să zică când a spus că nu există un parteneriat, pentru că PNL şi această conducere are un parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis”, a întărit Cîțu.

Orbana a vut și el o reacție imediată, după ce a fost informat de jurnaliști cu privire la această situație.

„De când îmi cere lămuriri mie Florin Cîțu?”, a spus vizibil amuzat Ludovic Orban. După ce reporterul i-a transmis că Florin Cîțu e pregătit să ia măsuri față de dânsul, Orban a replicat: „Da, da, da…” .Și s-a îndepărtat apoi de jurnaliști.