Frații Dedeman au ajuns în topul Forbes al miliardarilor de pe întreaga planetă! Pe ce loc se află și ce avere enormă au Dragoș și Adrian Pavăl

08 apr. 2023
Frații Dedeman au ajuns în topul Forbes al miliardarilor de pe întreaga planetă! Pe ce loc se află și ce avere enormă au Dragoș și Adrian Pavăl

Frații Dedeman au dat o nouă lovitură și au ajuns în topul Forbes al miliardarilor la nivel mondial. Au averi uriașe.

În ediția din acest an a revistei Forbes, Dragoș Pavăl, co-fondator Dedeman, este al doilea cel mai bogat antreprenor român, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari.

Adrian Pavăl, celălalt co-fondator al Dedeman, alături de fratele său Dragoș, a urcat 174 de locuri în clasament, ajungând pe 2.404. Potrivit calculelor Forbes, averea acestuia a crescut de la 1 miliard de dolari la 1,1 miliarde de dolari, scrie profit.ro.

Cine se mai află pe listă alături de frații Dedeman?

Țiriac a urcat aproape 300 de locuri, ajungând pe locul 1.516 în clasamentul global, cu o avere estimată la 2 miliarde de dolari. Între timp, Daniel Dines, care a fost cel mai bine clasat român în ultimii doi ani, a coborât pe locul 1.804, cu o avere de 1,6 miliarde de dolari, în scădere de la 2,9 miliarde de dolari în 2022.

Anul trecut, Dines s-a clasat pe locul 1.053. Lista miliardarilor români din acest an îi mai include pe Ion Stoica și Matei Zaharia, ambii fondatori ai companiei americane de software Databricks, care împart locul 2.259 în clasamentul global, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari fiecare, în scădere de la 1,6 miliarde de dolari anul trecut.

Potrivit Forbes, ediția din acest an a topului cuprinde 2.640 de miliardari în dolari, în ușoară scădere față de 2.268 în 2022. Averea cumulată a miliardarilor de pe listă a scăzut cu 500 de miliarde de dolari, ajungând la 12.200 de miliarde de dolari.