Fraudă de un milion de euro la CEC Bank! Banii au dispărut din conturi. La cine au ajuns este de necrezut. Vezi dacă ești pe listă

de:
18 mart. 2023
Fraudă de un milion de euro la CEC Bank! Banii au dispărut din conturi. La cine au ajuns este de necrezut. Vezi dacă ești pe listă

Fraudă de aproape un milion de euro la CEC Bank. Banii a nenumărați clienți au ajuns să dispară în conturi și surpriză, au ajuns la alte persoane.

Vă mai amintiți numele Elena Meteșan? Aceasta a fost angajata sucursalei CEC Bank din Zlatna, județul Alba, iar în anul 2018 a fost condamnată la cinci ani și șase luni de închisoare. Totuși, fapta s-a prescris, astfel că femeia a reușit să scape.

Fosta angajată CEC Bank a furat nu mai puțin de 4,2 milioane de lei, adică aproape 1 milion de euro din banii clienților de pe card. Cum a făcut acest lucru? În final procurorii au aflat că femeia a umblat în conturile inactive ale clienților, de unde a sustras diverse sume de bani.

Unde s-au dus banii clienților CEC Bank? Au ajuns să fie donați la biserici și la oameni săraci, după cum spunea ”vinovata”, care le-a mai adăugat procurorilor și că era nemulțumită de condițiile de muncă.

Ce s-a întâmplat cu clienți CEC Bank care au pierdut banii

Câți clienți s-au trezit fără bani în cont? Din peste 500 de conturi, Elena Mătușan a furat diverse sume de bani. Unele mai mari, unele mai mici însă momentan au fost deschise mai multe dosare de către cei păgubiți, în condițiile în care vorbim despre sume de 30.000 de lei, 78.000 de lei, 6.000 de euro, 18.000 de lei, 16.500 de lei sau chiar și 1.000 de lei.

Cât despre finalul poveștii, prejuduciul a fost suportat, parțial de către CEC Bank. Mai exact, în cazul a 168 de păgubiți care dețineau acte despre sumele existente în conturile bancare, instituția le-a returnat banii furați.

De cealaltă parte, alți 129 de păgubiți, care nu dețineau actele necesare, din diferite motive, nu au avut același noroc. Aceștia au fost nevoiți să acționeze banca în instanță, având câștig de cauză. Alte persoane în schimb nu au fost deloc norocoase, arată evz.ro.