Fructul pe care trebuie să-l mănânci în fiecare dimineață pentru a slăbi și a-ți detoxifia organismul. Se găsește peste tot, iar japoniezii îl folosesc intens în dietă

26 sept. 2020
Fructul pe care trebuie să-l mănânci în fiecare dimineață pentru a slăbi și a-ți detoxifia organismul. Se găsește peste tot, iar japoniezii îl folosesc intens în dietă
Photo by Brenda Godinez on Unsplash

Japoneza Sumiko Watanabe, originară din Osaka, a devenit celebră după ce a inventat o dietă foarte eficientă pentru soțul ei, cu ajutorul căreia acesta a reușit să slăbească 16 kilograme. Planul alimentar conceput de aceasta are la bază o regulă cheie: dimineața, pe stomacul gol se mănâncă una sau două banane, în funcție de apetit.

Denimită dieta „bananei de dimineață”, aceasta a fost folosită de foarte mulți oameni ulterior și majoritatea au avut rezultate pozitive. Însă nu este suficient să se urmeze doar această regulă. Este nevoie de mult mai mult, de disciplină, perseverență, răbdare și respectarea planului alimentar.

Așadar, dimineața se mânâncă una sau două banane, după care se poate bea o cafea, un ceai sau chiar un fresh natural. Până la 12, nimic. Stomacul stă să se odihnească.

Dieta japoneză – ce se poate mânca la prânz și cină

La pânz și cină se poate mânca orice, dar nu în cantități mari, iar ultima masă să fie la ora 20.00. Dar este imperios necesar să să renunțați la desert, alcool și băuturi carbogazoase, mai ales dulci. Se poate bea un pahar de vin sau vodcă la cină dar în niciun caz cocktailuri bogate în calorii sau sucuri dulci.

Cea mai importantă este, însă conform lui Sumiko, banana de dimineață, pentru că este un fruct plin de fibre, dar relativ sărac în calorii. Partea bună este că aduce și multă energie, suficientă pentru a fi în formă până la 12 când puteți lua prânzul.