Gafă neașteptată a lui Klaus Iohannis la Ziua Marinei. Președintele pus la zid de Adina Buzatu: Ieftin, nefericit

15 aug. 2021
Gafă neașteptată a lui Klaus Iohannis la Ziua Marinei. Președintele pus la zid de Adina Buzatu: Ieftin, nefericit

Președintele Klaus Iohannis a participat duminică la Ziua Marinei, la Constanța. Ca și anul trecut, festivitatea a avut loc fără spectatori din cauza pandemiei. La eveniment au participat, însă mai mulți membri din Guvern, printre care și Dan Barna, premierul Florin Cîțu, dar și Anca Dragu, președinta Senatului.

Cu toate că era așteptat, Ludovic Orban nu a venit la Constanța. El doar a transmis pe pagina lui de facebook un mesaj cu ocazia acestei sărbători și s-a concentrat pe problema de imagine a lui Florin Cîțu. Președintele Klaus Iohannis nu pare afectat de situație și s-a afișat foarte relaxat alături de premier.

Șeful statului a ales o ținută elegantă, cu papion. Sacoul alb, cămășă albă și pantaloni negri. Plus bineînțeles nelipsiții ochelari de soare. Look-ul nu a fost chiar pe placul designerului Adina Buzatu, care a comentat aspectul președintelui pentru DCNews.

Adina Buzatu critică una din alegerile președintelui: o variantă ieftină, nefericită

”Este un eveniment elegant, este o gală. Structura pe care a construit ținuta nu este neapărat potrivită. Într-adevăr, poartă papion. Dacă își dorea o ținută de gală, dar adaptată unui eveniment de zi legat de marină, putea să fie o ținută cu sacou alb, nu un dinner jacket (trad.: – sacou pentru cină), că ceea ce poartă acum este un dinner jacket alb. Putea fi purtat acest dinner jacket cu un pantalon bleumarin și eventual un papion, dar aș fi pus mai bine o eșarfă. Să zicem că ar fi mers și un papion bleumarin, cumva adaptat la culorile marinei. Această variantă de alb-negru este mult mai potrivită la o invitație de covor roșu, de exemplu.

Croiul sacoului nu i se potrivește deloc, președintele are o siluetă frumoasă, o statură impunătoare, are umerii suficient de lați, nu are nevoie de astfel de sacouri exagerat de construite, care nici nu se mai poartă de foarte mult timp. Prin anii 90 se mai construiau așa sacouri, construcția nu este contemporană. Domnia sa are nevoie de niște sacouri aproape neconstruite, extrem de lejere pe umeri, astfel încât silueta sa să fie pusă în evidență. Genul ăsta de umeri supradimensionați, în general, se folosesc pentru persoanele care nu prea fac sport.

Dacă tot poartă papion și le recomand tuturor: dacă purtăm papion, hai să îl purtăm pe cel self-tie, acela care se deschide, se desface. Papionul precusut este o variantă nefericită, o variantă ieftină ca aspect și nepotrivită, mai ales în situația domniei sale, dar și în general. Bărbații care aleg să poarte papion, să poarte papionul acela care se desface, papionul rafinat și original, care se purta și acum 100 de ani, nu cel precusut”, a spus Adina Buzatu pentru DCNews.

Ce sfaturi are Adina Buzatu pentru Klaus Iohannis

Designerul vedetelor a venit și cu câteva sfaturi vestimentare pentru președinte. Aceasta este recunoscută în piață, în special pentru produsele vestimentare bărbătești pe care le comercializează. Ea este și stilist consultant, acordând de multe consultanță bărbaților din showbiz cu privire la modul în care să se îmbrace.

„Putea fi un sacou blazer alb și ar fi arătat excepțional, nu neapărat un dinner jacket, ci un blazer dintr-o stofă lejeră și cu un pantalon bleumarin, sau invers. Vorbim de sacoul lejer cu nasturi metalici. Putea fi dintr-o stofă fină de lână, putea fi și dintr-o combinație de in, sigur, ceva neșifonabil, pentru că nu i s-ar fi potrivit unui președinte o țesătură șifonabilă. Și atunci ar fi trebui să fie o stofă de lână, fie o stofă combinație de in, lână și mătase naturală, de exemplu, genul acesta de stofă fiind neșifonabilă. Dacă își dorea un papion, putea pune un papion bleumarin cu dungi albe au chiar uni, cumva să fie în ton cu evenimentul. Nu mă deranjează că a adoptat o ținută foarte elegantă, e normal, este un eveniment extrem de elegant, este Ziua Marinei. Dar, totuși, hai să adaptăm puțin această ținută de gală și momentului”, a mai Adina Buzatu.