Genial la 21 de ani! Românul care a inventat Dacia care pornește prin SMS

06 aug. 2019
Genial la 21 de ani! Românul care a inventat Dacia care pornește prin SMS

A scris istorie pentru România la doar 21 de ani! Un tânăr extrem de inventiv a reușit să realizeze ceva cu adevărat genial. Student în anul III la Facultatea de Automatizări și Calculatoare, Cristian Bodea din Jibou, județul Sălaj a inventat, printre altele,  cădelniţa electronică, sistemul de pornire a maşinii de la distanţă prin telefonul mobil, sistemul de iriganii comandat prin SMS sau cel de comandă şi control de la distanţă a încălzirii locuinţei.

Acesta are o colecție întreagă de inovații. „De mic mi-a plăcut să desfac maşinuţele de jucărie sau aparate electrocasnice, pentru a vedea ce este dincolo de carcase, ce componente are fiecare dispozitiv. Chiar şi în ziua de astăzi, primul lucru la care mă gândesc când văd ceva nou este felul în care este realizat şi ce piese conţine”, a declarat el, pentru Adevărul.

Ulterior, Cristian Bodea a realizat un sistem prin care Dacia 1310 a familiei pornea printr-un SMS.

„Autoturismul comunică cu telefonul mobil prin intermediul tehnologiei de comunicare bluetooth, fapt care îl face foarte uşor de folosit. Modulul se poate modifica astfel încât tehnologia de comunicare folosită să fie GSM, astfel printr-un simplu SMS motorul poate fi pornit sau oprit. De asemenea, este posibilă o aplicaţie pentru sistemul de operare Android care suportă comenzi vocale, permiţând utilizatorului să pornească sau să oprească motorul printr-o simplă comandă vocală”, a explicat tânărul.

Sursa foto: adevarul.ro