George Burcea intră la închisoare? Ce pedeapsă riscă fostul soț al Andreei Bălan și de ce e acuzat

de:
27 sept. 2021
George Burcea intră la închisoare? Ce pedeapsă riscă fostul soț al Andreei Bălan și de ce e acuzat
George Burcea

Nu se opresc problemele pentru George Burcea. Deși pe plan amoros o duce mai bine ca niciodată în brațele Vivianei Sposub, iar din punct de vedere profesional va juca într-un flm de renume, actorul nu scapă de răspunderea în fața legii.

Acum ceva timp, George Burcea a fost prins conducând mașina sub influența unor substanțe interzise. Credeați că dosarul a dispărut? Ei bine nu. Este în linie dreaptă, iar dacă se va dovedi veridicitatea faptelor, fostul soț al Andreei Bălan ar putea ajunge în spatele gratiilor.

Avocatul lui George Burcea mărturisea la un momentdat că este posibilă clasarea dosarului de conducere sub influența drogurilor, însă se pare că judecătorii au luat o altă decizie și au început procesul. Sunt două șanse pentru actor, spune avocatul lui, care menționează că ar putea să nu fie vorba neapărat de o infracțiune.

”Dacă pe durata cercetărilor se dovedește că persoana a deținut sau deține droguri pentru consum, atunci se poate antrena răspunderea penală. Însă, dacă rezultă că o persoană doar a consumat, fără a dovedi posesia, atunci nu suntem în ipoteza unei infracțiuni”, declara avocatul lui Burcea.

Câți ani de închisoare riscă George Burcea

Judecătorii în schimb fac alți pași. Recent, aceștia au decis să reînceapă procesul iar în urma acestuia, actorul are două variante: amendă, sau închisoare.

”Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 7568/P/2020 din 26.04.2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea privind pe inculpatul BURCEA GEORGE-VALENTIN, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prev. de art. 336 alin. (2) C.pen., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul BURCEA GEORGE-VALENTIN. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare” se arată într-un document.

Nici până azi George Burcea nu a contestat hotărârea, deci procesul a început, iar primul termen va fi pe 14 octombrie. Cât despre pedeapsa pe care actorul o riscă, vorbim aici de cinci ani de închisoare, sau, în cel mai bun caz, o amendă, după cum decid judecătorii.