Gheorghe Dincă a cedat! Dezvăluirile omului care a intrat în mintea criminalului de la Caracal

11 dec. 2019
Gheorghe Dincă a cedat! Dezvăluirile omului care a intrat în mintea criminalului de la Caracal

Omul care l-a făcut pe pesupusul criminal din Caracal să dea cărțile pe față a vorbit despre cât de complicat a fost să intre în lumea lui Gheorghe Dincă. 

„În afară de cele peste 60 de ore de filmări și audieri și de luptă cu el, în noiembrie a cedat”, a spus comisarul șef Dorin Dumitran, psiholog criminalist la IGPR.

„Dincă este un tip particular. M-a frapat rezistența (lui Dinca, n,r.) și am plecat de la audieri cu dorința de a scoate la lumină întregul adevăr judiciar alături de colegii mei. (Reporter: Ce înseamnă că a cedat?) Sunt o serie de elemente care te conduc la conturarea unei declarații sincere și la o atitudine sinceră dar asta s-a realizat în timp iar frângerea rezistenței s-a realizat în timp în condițiile respectăriii deontologiei profesionale,” a declarat Dumitran.

S-a jucat cu cărțile pe față

„0,01% mărturisesc adevărul din prima și cred că aș putea pune mai multe zerouri. Este un care pe care, este vorba despre un duel, este vorba despre un duel judiciar care s-a jucat cu cărțile pe față.

Dar corect și bărbătesc (Reporter: L-ați văzut plângând?) Da. (Reporter: Cât de des?) Nu am numărat, n-am numărat!”, mai spune comisarul șef.

„Mintea noastră preferă să găsească tot felul de justiticări: poate dacă nu se îmbrăca așa, poate dacă nu consuma alcool, poate nu se întâmpla ce s-a întâmplat. Este o revictimizare care se întâmplă și care este regementată la nivel internațional.

O situație în care victima devine a doua oară victimă prin felul în care este tratată de poliție de organele judiciare prin felul în care este expusă, adică retrăiește o altă traumă”, adaugă Gabriela Groza, psiholog și avocat.