Gheorghe Dincă nu poate fi acuzat de crimă! Anunțul care zdruncină din temelii cazul Caracal

04 nov. 2019
Gheorghe Dincă nu poate fi acuzat de crimă! Anunțul care zdruncină din temelii cazul Caracal

Nu peste mult timp, Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat din închisoare, deși a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. 

Anchetatorii nu îl vor mai putea ține mult timp în arest preventiv pentru că, potrivit Constituţiei României, orice inculpat poate rămâne în arest preventiv maxim 180 de zile, după care, dacă nu este pus sub acuzare, poate fi eliberat.

Avocatul Tonel Pop a declarat de curând, pentru EVZ, că în ceea ce o privește pe Alexandra , probele sunt contestabile, iar în cazul Luizei Melencu nu există nimic care să probeze crima, deși Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o.

Mai mult, Claudiu Lascoschi, unul dintre avocații criminalului a afirmat, pe 17 octombrie, că Dincă ar putea fi eliberat în maximum o lună de zile. Acest lucru va fi în condiţiile în care criminalul de la Caracal nu va fi trimis în judecată.

„În circa o lună ar trebui făcută (n.r.: trimiterea în judecată), pentru că altfel apare riscul să ajungă să fie pus în stare de libertate, potrivit Constituţiei României şi a legilor naţionale. Nu cred că există acest risc, pentru că nu şi-l asumă niciun procuror. (…). Este posibil să mai fie audiat. El este dispus să mai dea declaraţii, întotdeauna a fost dispus”, a declarat avocatul lui Gheorghe Dincă.

FBI a confimat: Probele au fost distruse 

Aceste informații par să se confirme tot mai mult, mai ales în condițiile în care, conform unor surse, singurele probe care puteau să fie folosite în dosar au fost distruse. 

Astfel, agenții FBI au confirmat faptul că probele din cazul Caracal nu sunt valide.