Greșeala extrem de periculoasă pe care o fac toți părinții din România! Combinația interzisă pentru copii

20 feb. 2020
Greșeala extrem de periculoasă pe care o fac toți părinții din România! Combinația interzisă pentru copii

De cele mai multe ori, acest tratament este recomandat chiar de către medici, însă combinarea celor două medicamente este foarte periculoasă pentru copii. 

În mod sigur, când copilul tău a avut febră, medicul de pe salvare sau medicul de familie ți-a spus să-i dai Panadol și Nurofen, alterativ, o dată la 4 ore.

Ei bine, combinația dintre ibuprofen și paracetamol este periculoasă pentru cei mici.

„Febra este un lucru benefic până în 39, 39 cu 5. Există foarte rar hipertermie la un copil. Ei au un sistem imun care nu e antrenat, dar e violent responsiv la agresiuni. Din cauza asta fac febră mare,” spune Ștefan Lazăr, medic primar boli infecțioase, citat de PRO TV.

Alternate la 4 ore, ibuprofenul și paracetamolul nu fac bine ficatului.

„Acest lucru a determinat studii care spun că nu e niciun avantaj la această asociere și care spun că putem să declanșăm elemente de toxicitate dacă folosim în timpul reacției febrile. Le dăm la patru ore șase doze de antiinflamator. În 12 ore este imens. E de folosit monoterapia cu unul dintre preparate, ibuprofen sau paracetamol. Practic, de a folosi doze alternative la interval alternativ nu are nicio justificare din punctul de vedere al eficacității în terapia febrei,” spune Coriolan Ulmeanu, șef secție Toxicologie.