Greșeala pe care o facem când ne dăm cu parfum. Vei avea mari probleme de piele. Sigur nu știai

14 feb. 2020
Greșeala pe care o facem când ne dăm cu parfum. Vei avea mari probleme de piele. Sigur nu știai

Majoritatea persoanelor se dau cu foarte mult parfum. Se întâmplă să nu îi mai simțim mirosul pentru că ne-am obișnuit cu el și să aplicăm în exces.

Totuși, cât de sănătos este? Dermatologii avertizează ce se poate întâmpla, mai ales vara.

„Aplicarea parfumului sau a loţiunii aftershave şi expunerea la razele soarelui poate conduce la apariţia unei afecţiuni numite poikilodermie”, avertizează dermatologii, conform csid.ro.

Este o afecţiune cutanată caracterizata printr-o atrofie a epidermului, o piele slab pigmentata (discromie), dilataţii ale vaselor superficiale ale dermului, zonele afectate fiind pozitionate în plăci sau în reţea.

Pielea poate fi afectată

Ți se poate hiper şi hipopigmenta pielea, iar vasele capilare se pot sparge. De acee, este indicat să nu ne dăm pe piele. Parfumul se dă în aer și se trece prin el. Dacă nu vă mulțumește această variantă, puteți aplica parfumul pe haine, dar aveți mare grijă să nu lase urme.

Unii parfumieri spun că parfumul se aplică la ceafă, în spatele urechii sau la încheietură. Astfel, mirosul acestuia va rezista mai mult timp.

Steven Claisse, senior parfumier la Takasago, susține că ar trebui să ne dăm cu parfum în buric şi nu pe gât, pe încheietura mâinii sau după urechi, pentru un miros intens, arată „Mirror“.

Parfumul mai poate fi aplicat pe păr, dar mare grijă, duce la uscarea lui!

Ce parfum va rezista cel mai mult

Este indicat să achiziționați un parfum cu o concentraţie de 25% ulei. Acesta îşi va menţine mirosul pe piele între 9h şi 16h. Cele care conțin o concentraţie de 10-20% vor mirosi aproximativ 6h.