Guvernul a greșit calculele! Ce se întâmplă chiar acum cu pensiile. Cu cât ar putea să crească

25 sept. 2021
Guvernul a greșit calculele! Ce se întâmplă chiar acum cu pensiile. Cu cât ar putea să crească

Veste șoc despre pensiile românilor. Un fost ministru al Muncii dezvăluie greșelile făcute de Guvernul condus Florin Cîțu. Acesta mărturisește că există bani suficienți pentru majorarea pensiilor chiar în momentul de față.

Lia Olguța Vasilescu aruncă informația care îi va șoca pe pensionarii români. Fostul ministru susține că Guvernul are bani pentru pensii, dar calculele au fost făcute greșit.

Mai mult de atât, Olguța Vasilescu susține că bani se vor găsi întotdeauna, însă totul depinde de maniera în care Executivul vrea să îi dea, dar și cum îi calculează.

”Să vă spun și din ce au venit aceste majorări: din 45% creșterea punctului de pensie, în cei 3 ani, cât a fost la guvernare PSD, plus din reducerea impozitelor, pensiile sub 2.000 de lei care au avut impozit zero. Practic, s-a eliminat si CASS din toate pensiile și de asemenea au fost cresteri de 78% la pensia minim garantata, pentru că de la 400 de lei, noi le-am crescut la 704 lei. Deci, bani se găsesc întotdeauna, depinde de cum îți faci calculele”, a spus Olguța Vasilescu, la Realitatea PLUS.

Cum se majorau pensiile înainte

Fostul ministru a explicat și modul în care se făceau majorări atunci când PSD-ul era la guvernare. Olguța Vasilescu spune că nimeni nu se ducea cu mâna întinsă când era vorba de așa ceva, ci cu soluții care să susțină acest lucru.

”Să știți că noi, când eram la guvernare, nu se punea problema să ne ducem de fiecare data la guvern cu mâna întinsă. să cerem bani în plus, că vrem să creștem pensiile. Nu, de fiecare dată trebuia să venim cu soluții”, a declarat fostul ministru.

Cât despre modificarea Legii Pensiilor, Olguța Vasilescu își menține părerea: va fi un eșec, iar românii vor plăti scump. Mai mult de atât, fostul ministru spune că noua lege a pensiilor va da ”cu virgulă”, mai repede decât s-ar aștepta liberalii.

”O să vină niște specialiști străini, pe niște bani foarte mulți, pe 105 milioane de euro, din câte știu eu, care să modifice legislația de pensii. În primul rând, oamenii respectivi nu cunosc realitățile din România. În al doilea rând, ce să modifici la o pensie care a fost construită de cei mai buni specialiști pe care îi are țara asta?

În al treilea rând și cel mai grav este că, dacă iei fonduri de la UE, ca să modifici această lege, te vei trezi că 5 ani nu mai ai voie să modifici o virgula în lege”, a precizat Vasilescu.