Guvernul începe impozitarea bacșișului! De când se scumpesc țigările și băuturile răcoritoare! Plus ce alte taxe absurde ni se mai potrivesc

06 aug. 2019
Guvernul începe impozitarea bacșișului! De când se scumpesc țigările și băuturile răcoritoare! Plus ce alte taxe absurde ni se mai potrivesc

Ministrul Finanțelor Public, Eugen Orlando Teodorovici a anunțat că speră ca la sfârșitul lunii să poată fi gata reglementarea bacșișului. În traducere, toți chelnerii și ospătarii, toți recepționierii, bucătarii sau menajerele de la hoteluri vor trebuie să treacă pe bon surplusul de bani pe care-l oferă clientul de bunăvoie sau silit de împrejurări. Desigur că acesta va fi impozitat și o mică parte din bacșiș va intra în vistiereia statului român.

Adevărul este că acest stat guvernat de o armată de incompetenți îți oferă atât de multe încât sigur că vrei să treci pe bon până și bacșișul. Mai ales când te gândești ce se întâmplă dacă suni la 112, sigur, sigur faci cumva să mai dai bani la stat, în plus.

Sau îți amintești că cea mai mare pensie din Românie este de peste 12.000 de euro și o are un magistrat din Argeș, care nu s-a remarcat cu nimic în viața lui. El a contribuit doar pentru o pensie de 3.000 de lei, dar nu-i nimic, restul plătim noi, acum și din impozitul pe bacșis.

O idee stupidă, cerută desigur de patronii din turism, care vor să-și controleze mai bine angajații care se plâng de salarii mici. Dar acesta este doar începutul, pentru că Teodorovici și compania au planuri mai mari. Ei vor să impoziteze tot, inclusiv cadourile pe care le primești sub o formă sau alta.

Începând cu 1 septembrie se scumpesc și țigările și băuturile cu zahăr mai mult, pentru că vor crește accziele. Guvernul dă vina pe Comisia Europeană, dar desigur dacă te uiți că avem o gaură de 12 miliarde în buget, nu prea îți vine să-l crezi.

Așadar, după trei ani de guvernare catastrofală, în care cazul Caracal ne-a arătat că locuim într-un stat eșuat, distrus de repetenții proțăpiți în funcții publice, pregătiți-vă de ce este mai rău. Taxele și impozitele se vor mări tot pentru noi, muritorii de rând, nu pentru bogații cu pensii speciale sau miliardarii țării.