Inconștiență criminală! Guvernul britanic vrea să imbolnăvească tot globul de coronavirus! OMS ia atitudine

16 mart. 2020
Inconștiență criminală! Guvernul britanic vrea să imbolnăvească tot globul de coronavirus! OMS ia atitudine

Autoritățile britanice șochează întreaga Europă și alarmează Organizația Mondială a Sănătății, care s-a văzut nevoită să ia atitudine. Oficialii din Marea Britanie sunt de părere că toți cetățenii ar trebui să se îmbolnăvească de coronavirus pentru a se imuniza.

Aceștia nu au luat în calcul faptul că o bună parte dintre bolnavi se reinfectează, fapt dovedit de realitatea din China. În plus, fiecare organism reacționeaza diferit și nimeni nu garantează că virusul n-ar putea suferi mutații care sa încetinească și mai mult vindecarea.

De asemenea, niciun sistem medical din lume nu ar rezista la un val de îmbolnăviri de câteva milioane de persoane pe zi. Inconstiența criminală din Marea Britanie ar putea zădărnici eforturile celorlalte țări. Suedia nu a vrut să ia inițial nicio măsura contra coronavirusului, iar într-un timp record numărul cazurilor la ei a explodat: au deja peste 800 de infectați.

Ce spune premierul britanic

Joi seară, prim-ministrul britanic Boris Johnson, a făcut publice noi date şi măsuri privind COVID-19.  Acesta a spus că în momentul de față, în Marea Britanie sunt între 5.000 şi 10.000 de persoane contaminate. „Este cea mai rea criză de sănătate publică a acestei generaţii”, a transmis el într-o conferinţă de presă.

Cu toate acestea a ales să nu ia nicio măsură drastică. Școlile și universitățile sunt în continuare deschise, iar adunările nu sunt interzise. Guvernul recomandă în schimb ca toţi cei care prezintă simptome, chiar dacă uşoare, să se izoleze acasă timp de doar şapte zile.

Reacția Organizației Mondiale a Sănătății

Organizația Mondială a Sănătății a luat imediat atitudine prin purtătorul său de cuvânt, Margaret Harris. Aceasta a pus la îndoială abordarea Marii Britanii, de a dezvolta „imunitate de turmă”, în problema COVID-19, potrivit News.ro.

Harris a declarat sâmbătă pentru BBC Radio 4: „Nu cunoaştem destule lucruri despre chimia acestui virus, populaţia nu a fost expusă la el suficient de mult timp ca să ştim ce face în termeni de imunologie”.

„Fiecare virus funcţionează diferit în corpul nostru şi stimulează un profil imunologic diferit. Putem emite teorii, dar în prezent ne confruntăm cu o situaţie în care trebuie să urmărim acţiunea”.