Unde poti găsi benzină mai ieftină: Mișcarea care schimbă totul. Informatii cruciale pentru toti soferii

29 sept. 2019
Unde poti găsi benzină mai ieftină: Mișcarea care schimbă totul. Informatii cruciale pentru toti soferii

Veștile care îi vizează pe toți șoferii din România. Sunt informații cruciale care ies acum la iveală. Conucătorii auto sunt învățați și îndrumați să găsească cele mai mici prețuri la carburanți. Este mișcarea care schimbă totul.

Platforma „Monitorul Preţurilor Carburanţilor” poate fi salvarea șoferilor. Prin această platformă preţurile combustibilor pot fi comparate, fapt care ar putea să îi determine pe distribuitorii care au preţuri mari să la micşoreze.

Anunțul care vizează toți șoferii

Șeful Consiliului Cncurenței, Bogdan Chiriţoiu, a făcut anunțuri extrem de importante referitoare la noua platformă. „La carburanţi proiectul părea să meargă bine, am avut peste un milion de accesări de când a fost lansat. El nu va fi un miracol, să nu se aştepte lumea că o să scadă preţurile dramatic. Nu au cum să scadă dramatic. E o sursă de informare pentru conducătorii auto să ştie unde pot să găsească combustibilul care îi interesează, mai ieftin. Aşteptarea mea este că această informare mai lesnicioasă a conducătorului auto va pune presiune asupra companiilor care au preţurile mai mari, să le coboare spre cele care au preţuri mai mici. E devreme ca să vedem asta. Chiar dacă sunt câteva luni nu pot să spun că o să putem cuantifica efectele”, a afirmat Bogdan Chiriţoiu, conform Antena 3.

Consiliul Concurenţei a lansat în data de 1 iulie o platformă on-line prin care consumatorii au posibilitatea să afle preţurile practicate de către principalele reţele de distribuţie a carburanţilor auto. Prin „Monitorul Preţurilor Carburanţilor” se mai pot semnala şi discrepanţele de preţ sau alte nereguli.
Platforma afişează preţurile pentru carburanţii standard şi premium (benzină şi motorină) şi oferă facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor.