ING Bank a venit cu informații importante pentru toți românii, indiferent dacă sunt sau nu clienți băncii. Ce anunț a făcut banca? Principalul competitor este Raiffeisen Bank. Austriecii se află mai sus în topul băncilor momentan, dat poziția le este amenințată.
Anul trecut, ING Bank și-a majorat portofoliul brut de credite la 37,3 miliarde de lei, reprezentând o creștere de 10% față de anul precedent. Cu toate acestea, costul provizioanelor a cunoscut o creștere semnificativă în 2022, urcând cu 315%, până la 76 milioane de lei.
Brațul românesc al băncii olandeze ING Bank a raportat un profit net de 1,06 miliarde de lei în 2022, reprezentând o creștere marginală de 3% față de rezultatul din anul precedent. Pe de altă parte, veniturile băncii au crescut cu 10%, ajungând la 2,6 miliarde de lei, scrie zf.ro.
Performanța financiară a ING Bank în anul precedent a fost influențată de amplificarea creditării, precum și de creșterea cheltuielilor cu provizioanele.
Potrivit raportului băncii, portofoliul brut de credite a crescut cu 10%, la 37,3 miliarde de lei, în anul precedent față de 2021. În plus, costul provizioanelor a suferit o creștere substanțială de 315% în 2022, ajungând la 76 miliarde de lei.
„Rezultatele obţinute în 2022 – un an cu foarte multe provocări – sunt o nouă dovadă a capacităţii echipei noastre de a se mobiliza şi de a se adapta unor noi circumstanţe economice şi sociale. Urmăm în continuare strategia noastră axată pe inovaţie şi experienţa clienţilor, care rămâne la fel de relevantă în această perioadă. Rezultatele financiare solide ne facilitează implicarea sporită în creditarea economiei reale, demonstrată de creşterea cu 10% a portofoliului nostru de credite, dar şi aplecarea către nevoile clienţilor noştri, faţă de care rămânem aproape”, susţine Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România.
În ceea ce privește economiile, soldul depozitelor ING Bank a crescut cu un modest 6%, ajungând la 54,1 miliarde de lei în 2022.