Iohannis schimbă premierul! Pe cine vrea în locul lui Ludovic Orban (SURSE)

19 oct. 2019
Iohannis schimbă premierul! Pe cine vrea în locul lui Ludovic Orban (SURSE)

Scena politică este ca un butoi plin cu pulbere. Deși ne aflăm deja în campania pentru alegerile prezidențiale, dezbaterea este orientată în proporție de sută la sută pe formarea noului Guvern. Astăzi românii nici măcar nu știu când trebuie să meargă la voi, deși se va întâmpla în mai puțin de o lună.

Ludovic Orba este prima propunere a PNL pentru prezidențale și aparent și singura. Acesta a reușit performanțe excepționale ca președinte al liberalilor și merită din plin funcția. Public nu-l contestă nimeni, însă în spatele ușilor închise încă se concep planuri prin care acesta să nu ajungă în cele din urmă la Palatul Victoria.

Rareș Bogdan a declarat și el că Ludovic Orban este propunere PNL pentru funcția de premier și de altfel și Klaus Iohannis l-a numit tot pe acesta. Fostul jurnalist a lăsat, însă o portiță deschisă. El a dezvăluit că în cazul respingerii președintelui PNL, șeful statului mai are și o altă variantă de rezervă.

Cine sunt premierii PNL

Surse politice, citate de Antena 3, spun că ar fi vorba despre Ilie Bolojan și Siegfried Mureșan, însă surse VoxBiz ne-au declarat că și lui Rareș Bogdan pare să-i surâdă această funcție. S-a vehiculat mult numele acestuia în viitorul Guvern, ba la Externe, ba la Interne, dar în cele din urmă acesta nu a recunoscut nimic.

Rămâne de văzut dacă Ludovic Orban va reuși să obțină susținerea necesară în Parlament sau dacă va fi scos din joc pe ultima sută de metri, complet nedrept, așa cum s-a întâmplat în urmă cu patru ani când a dorit să candideze pentru Primăria Capitalei. Atunci în locul lui a intrat în cursă Cătălin Predoiu, care s-a clasat abia pe locul 3.