Ion Țiriac și Elena Udrea, afaceri de milioane de euro. Ce lovitură pregătesc cei doi

de:
18 iun. 2021
Ion Țiriac și Elena Udrea, afaceri de milioane de euro. Ce lovitură pregătesc cei doi
Elena Udrea și Ion Țiriac

Ion Țiriac și Elena Udrea nu țin cont de nicio criză economică, ba chiar au de gând să ridice adevărate imperii, evident, separat. Fostul tenismen anunță o investiție de milioane de euro în imobiliare, iar Elena Udrea nu e nici ea mai prejos.

Afaceristul român își dorește să construiască 27 de tronsoane de clădiri de până la 20 de etaje. Acestea vor include locuințe, blocuri, un hotel, dar și un mall, fiind amplasate în apropierea centrului expoziționaal Romexpo din Capitală, o zonă pe care nu oricine și-o permite.

Ion Țiriac dă lovitura în imobiliare

Planul lui Țiriac ar putea fi o mare lovitură pe piața imobiliară în condițiile în care ansamblul urmază să fie dezvoltat pe o suprafață de 6,9 hectare, care aparține companiei Auto Rom, unde Țiriac Auto are reprezentanțe și service-uri auto pentru Mercedes-Benz, Mitsubishi și Hyundai.

Cât despre planul urbanistic zonal pe care grupul lui Ion Țiriac l-a prezentat, acesta include și o componentă auto, pentru care este rezervată o clădire cu spații de prezentare, comercializare auto și service cu șapte stații, notează Profit.ro.

Pe lângă asta, Țiriac vrea să ridice inclusiv clădiri cu terase acoperite cu spațiu verde și turnuri de locuințe cu grădini verdicale pe balcoane. Luând în considerare zona, dar și indicatorii urbanistici, investiția lui Țiriac ar urma să depășească 100 de milioane de euro.

Elena Udrea pregătește cel mai mare proiect imobiliar din țară

Dacă Ion Țiriac pregătește o lovitură de 100 de milioane de euro, Elena Udrea este la un cu totul alt nivel. Vorbim despre cel mai mare proiect imobiliar din România care urmează să fie realizat în cluj.

Conform Evenimentul Zilei, proiectul va include 10.000 de apartamente, clădiri de birouri, școli, parcuri, dar și un mall, investiție care depășește suma de 700 de milioane de euro.

Printre investitori Transilvania Smart City, se află atât Elena Udrea, cât și partenerul său Andrei Alexandrov, deci investiția ar urma să îi aducă sume imense fostului ministru.

PUZ-ul a fost deja aprobat în această săptămână, iar întreg proiectul urmează să fie realizat în cinci ani. O parte din apartamente au fost puse deja la vânzare, iar primul bloc s-a vândut complet în doar două luni, semn că a fost primită cu brațele deschise de clujeni.

Cu cine investește Elena Udrea

În cadrul proiectului sunt implicate mai multe companii, mai spune sursa citată. Printre ele se numără Transilvania Smart City, SC Realtopfarma SA, SC Chester SRL, SC Merlin Constructii SRL și SDC Imobiliare. Se mai precizează că finanțarea proiectului va fi făcută din surse proprii ale proprietarilor, dar și din finanţări externe.

Investiția Elenei Udrea vine în condițiile în care fostul ministru a fost condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009. Mai mult de atât, în urmă cu câteva săptămâni, DNA a depus o plângere la DIICOT în care o acuză pe Udrea de divulgarea unor informații secrete de stat.