Îți este cald mereu? Iată de ce boală ai putea să suferi

28 oct. 2019
Îți este cald mereu? Iată de ce boală ai putea să suferi

Cu toții avem măcar o persoană în jurul nostru căreia îii este cald mereu. Poate afară este frig, dar ele se plng că au transpirat sau le este rău de la prea multă căldură. Pentru toate astea există o explicație medicală.

Cauzele sunt numeroase. Printre acestea se află si posibilitatea unei sarcini.

Potrivit unui studiu publicat în Fertility and Sterility, din cele 429 de femei însarcinate pe care le-au analizat, 35% au avut senzații de căldură. Unerori, acestea continuă și după naștere, susțin cercetătorii.

O altă cauză ar fi menopauza. Femeile care nu mai au menstruație au bufeuri din cauza fluctuațiilor de hormoni, spune medicul Jill Stocker. Femeile ajunse la menopauză pot prezenta transpiraţii abundente.

De asemenea, poți trece printr-o perioadă mai stresantă sau suferi de hipertiroidism. Oameni care au o tiroidă hiperactivă se simt incomozi la căldură. Dacă transpirați tot timpul, puteți suferi de de hiperhidroză. Această boală apare la nivelul palmelor, tălpilor, axilelor şi în zona inghinală.

Medicii susțin că persoanele care consumă alcool, cafea sau alimente condimentate, vor intensifica transpiraţia. În cazul în îți este cald brusc și transpiri, acesta ar putea fi un semnul unei afecțiuni serioase, precum infarctul.