Jenant! Cât este pensia medie în Românai la ora actuală și la cât ajunge în Italia, Germania, Spania sau Olanda

29 mai 2020
Jenant! Cât este pensia medie în Românai la ora actuală și la cât ajunge în Italia, Germania, Spania sau Olanda

Mărirea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie este pusă sub semnul întrebării deși ministrul Finanțelor, Florin Cîțu dă asigurări că pensionarii vor primi mai mulți bani. Evită, însă să spună și procente. Pandemia a lăsat urma adânci în bugetul de stat și-așa șubrezit serios, încă de dinaintea guvernării PNL.

Economistul Cristian Socol a postat pe facebook o fotografie care arată o radiografie cruntă a pensiilor de la nivelul UE. Cruntă pentru români, care sunt aproape muritori de foame compartiv cu cei din statele vecine. Cu Luxemburg nici nu putem visa să ne comparăm, dar iată că și Ungaria sau Polonia sunt mult peste noi.

De remarcat totuși că cea mai mare pensie specială din România este de 12.000 de euro, pensie la care nu visează niciun european. Banii sunt încasați de un fost magistrat care nici nu a cotizat la sistemul de pensii decât pentru a primi aproximativ 2000 de lei. Dar au cotizat cei cu 1000 de lei și pentru el.

„La pensii suntem la 20% din media UE27. La salarii la 25% din salariul mediu UE27. La preturi care este convergenta fata de media UE27?”, a scris Cristian Socol pe facebook. El este și unul dintre oamenii care a conceput programul de guvernare al PSD din era Dragnea.

Ce pensie medie iau cei din Italia, Spania, Germania, Polonia și toate celelalte puteți verifica mai jos.