Klaus Iohannis, răspuns neașteptat: pe cine susține la președinția PNL? Florin Cîțu sau Ludovic Orban?

29 iun. 2021
Klaus Iohannis, răspuns neașteptat: pe cine susține la președinția PNL? Florin Cîțu sau Ludovic Orban?

În luna septembrie, liberalii vor trebuie să-și aleagă noul președinte. În cursa internă s-au înscris actualul lider, care este și președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu. Deși până acum s-a dat de înțeles că președintele Klaus Iohannis ar înclina mai mult balanța spre echipa Cîțu, iată că lucrurile nu stau chiar așa.

Cel puțin oficial. La conferința de presă pe care a susținut-o astăzi, în ziua în care PSD a depus o moțiune de cenzură pentru a dărâma Guvernul, șeful statului a fost întrebat pe cine susține în lupta pentru președinția PNL.

Pe cine susține Klaus Iohannis pentru președinția PNL

„Mai degrabă cine va câştiga alegerile!”, a fost răspunsul lui Klaus Iohannis, care a și zâmbit când a auzit întrebarea.

În ceea ce privește criza economică severă cu care UE se va confrunta din cauza pandemiei, președintele a dat asigurări că nu se va ajunge din nou la austeritate și că se va miza pe investiții. Este decizia oficială care s-a luat în cadrul Uniunii Europene, așa că românii nu trebuie să-și facă griji că se vor confrunta cu tăieri de pensii sau salarii.

Cum va ieși România din criza economică. Decizia luată ăn interiorul UE

„Tocmai am finalizat o întâlnire cu ambasadorii statelor UE, organizată de Portugalia. Am abordat multe teme, importante pentru noi, pentru UE. Evident, am discutat un pic despre felul în care am reuşit să gestionăm pandemia, despre ultimele concluzii din Consiliul care s-a desfăşurat joi şi vineri la Bruxelles, despre politica globală, despre felul în care strategic vom aborda relaţia cu Federaţia Rusă sau China, despre conferinţa despre viitorul UE, unde voi avea şi eu un eveniment. Am discutat, evident, despre redresarea economică, o temă extrem de importantă.

Am discutat despre PNRR, unde şi noi am depus o astfel de aplicaţie şi aşteptăm imediat după pauza de vară să primim un răspuns pozitiv. Am discutat şi despre cum se vede în UE depăşirea crizei economice. În acest context aş face o remarcă şi interesantă, şi importantă pentru români.

Vineri am avut un eurosummit în format extins. Mi s-a părut foarte aplicată şi interesantă discuţia acolo, fiindcă acolo avem posibilitatea să vedem cum s-a gestionat ieşirea din criza economică de acum 10 ani şi cum se gestionează acum. Concluzia cea mai importantă este că din această criză ieşirea nu se realizează prin austeritate, ci prin investiţii. Acum 10 ani s-a încercat ieşirea din criza prin austritate. Rezultatul nu a fost unul bun.

Cu toţii am învăţat lecţia de acum 10 ani şi de data aceasta nu se vom aplica politici de austeritate. Ştiu că sunt unii şi Parlament care se merge spre austeritate. Fals. Nu aceasta este soluţia. Soluţia sunt investiţiile. Cu siguranţă vom vedea în foarte scump timp rezultatele în infrastructură, în proiecte, iar pentru omnul de rând se va vedea în buzunarul propriu. Scopul nostru este să producem bunăstare”, a declarat Klaus Iohannis.