Vă prezentăm astăzi beneficiile extraordinare ale unei legume din familia Brassicaceae, cultivată și consumată în întreaga lume, mai ales crudă, în salată.
Ridichea, pe lângă gustul și aroma inconfundabile, are și numeroase beneficii pentru sănătate. Spre exemplu, ridhichea este bogată în vitamina C, acid folic și antocianine, care luptă împotriva cancerului de colon, intestinal, la rinichi sau de stomac.
De asemenea, conținutul vogat de vitamine face ridichea un ingredient extrem de valoros în tratarea afecțiunilor pielii.
„Piureul din ridichi crude este deseori folosit ca masca faciala, in multe parti ale lumii. Aceasta leguma este o alegere excelenta si daca esti la dieta, deoarece contine foarte putine calorii, grasime sau colesterol. Ridichea este bogata in fibre si apa, fiind benefica in tratarea problemelor digestive – medicii recomanda consumul regulat de suc de ridiche pentru relaxarea sistemului digestiv.
Consumat regulat, siropul de ridiche va accelera functionarea metabolismului, te va ajuta sa arzi grasimile, iti va imbunatati memoria, vederea si auzul, crescand totodata si producerea de bacterii benefice din stomac,” notează floaredetei.ro.
Curăță coaja de ridiche și ghimbirul și pune-le la blender. După mărunțirea acestora, adaugă zeama de la cele două lămâi. Amestecă din nou și, la final, adaugă mierea. Toarnă tot amestecul într-un recipient de sticlă și păstrează-l la frigider.
Nu uita să amesteci bine înainte de administrare. Consumă câte o lingură din acest amestec dimineața pe stomacul gol pentru a-ți îmbunătăți vederea, auzul, memoria și a arde grăsimile în ritm alert.