Lidia Fecioru dezvăluie: Leacul din strămoși care detoxifică întregul organism. Se prepară din două legume pe care le ai deja în bucătărie

02 oct. 2020
Lidia Fecioru dezvăluie: Leacul din strămoși care detoxifică întregul organism. Se prepară din două legume pe care le ai deja în bucătărie

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru este vestită pentru rețetele sale simple care rezolvă probleme dintre cele mai complexe. Astăzi, vă prezentăm un leac din moși strămoși care ajută la detoxifierea organismului. 

Acesta este obținut din două dintre cele mai comune legume pentru români: ceapa și usturoiul.

Mod de preparare:

Curățați o ceapă, spălați-o și tăiați-o foarte mărunt. Ulterior, se vor pisa și câțiva câței de usturoi. Amestecați cele două ingrediente și puneți-le într-un vas cu apă fierbinte, unde vor sta aproximativ trei minute.

După cele trei minute se scot, se scurg foarte bine și se pun pe o bucată de tifon. Puneți preparatul pe mijlocul tălpii și fixați-l cu o pereche de ciorapi. Păstrați ciorapii în picioare pe tot parcursul nopții. DImineață, o să observați că întreg preparatul a devenit maroniu, semn că organismul s-a curățat de tot ce a fost mai rău.

„Pentru detoxifierea corpului se ia o ceapă tocată mărunt și puțin usturoi pisat. Se amestecă în cantitate egală, se pune 1 minut în apă fierbinte, apoi se pune în tifon și se lipește în mijlocul tălpii. Se lasă peste noapte cu un ciorap deasupra. Dimineața vedem că amestecul este maroniu, ceea ce înseamnă detoxifierea organismului”, a spus Lidia Fecioru.

„E cel mai simplu leac, fără rețete și medicamente”, a completat și Mihai Voropchievici.

Lidia Fecioru dezvăluie: Leacul din strămoși care detoxifică întregul organism

Încă din anul 4000 i.c., ceapa a fost folosită ca tratament pentru mai multe boli. Spre exemplu, în al Doilea Război Mondial,vaporii de pastă de ceapă erau folosiți pentru a diminua durerea și a grăbi vindecarea rănilor.

„Chiar si in prezent, ceapa este cunoscută pentru multiplele beneficii pentru sănătate:

  • anemie – are un continut ridicat de fier
  • antiinflamator – angentii antiinflamatori din ceapa sunt utili pentru diminuarea simptomelor bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita si guta
  • antiseptic – lupta impotriva infectiilor provocate de bacterii, inclusiv E. coli, salmonella si este eficienta impotriva tuberculozei si infectiilor tractului urinar, cum ar fi cistita.
  • tensiune arteriala – indiferent daca este consumata cruda sau fiarta, ceapa ajuta la scaderea tensiunii arteriale in mod natural. Ajuta la subtierea sangelui, dizolva cheagurile de sange si curata sangele de grasimi nesanatoase
  • colesterol – mancand o jumatate de ceapa cruda in fiecare zi, valorile colesterolului rau se vor diminua, se vor estompa manifestarile trombozei si vor fi prevenite accidentele cardiovasculare
  • prevenirea cancerului de colon – fructo-oligozaharidele din ceapa stimuleaza inmultirea bacteriilor bune din colon si ajuta la reducerea riscului cresterii tumorilor care s-ar putea dezvolta la nivelul colonului

Lidia Fecioru dezvăluie: Leacul din strămoși care detoxifică întregul organism

  • constipatie si flatulenta – pentru ameliorarea constipatiei cronice si flatulentei se va consuma ceapa din belsug
  • diabet – cromul din compozita cepei mentine sanatatea celulelor persoanelor care sufera de diabet, contribuie la scaderea nivelului de insulina si creste toleranta la glucoza
  • proprietati diuretice si de curatare a sangelui – ceapa impiedica retentia de apa, ajuta la eliminarea nisipului din urina, amelioreaza guta si artrita
  • tulburari ale urechii – pentru a opri tinitusul, in anumite culturi se introduce in ureche putina vata inmuiata in suc de ceapa
  • caderea parului- cercetarile au demonstrat ca sucul de ceapa aplicat pe scalp de doua ori pe saptamana timp de doua luni duce la regenerearea parului
  • rapel imunitar – ceapa intensifica circulatia sanguina si stimuleaza transpiratia. Este utila pe vreme rece pentru indepartarea infectiilor, reduce febra si transpiratia manifestate in raceala si gripa
  • osteoporoza- s-a descoperit recent ca un din component regasit in ceapa previne fragilizarea oaselor.
  • probleme respiratorii – se mixeaza cantitati egale de suc de ceapa si miere si se iau cate 3-4 lingurite din acest amestec zi de zi pentru fluidizarea mucusului si prevenirea formarii acestuia. De asemenea, ceapa este unul din cele mai bune remedii impotriva racelilor
  • libidou scazut – ceapa este un afrodisiac puternic, dupa usturoi. Pentru obtinerea acestui efect, soiul alb este cel mai eficient.
  • infectii ale tractului urinar – se fierb cateva bucati de ceapa alba in jumatate de litru de apa pana cand apa se evapora. Se strecoara prin sita, se lasa sa se raceasca si se bea. Proprietatile antibacteriene ajuta la calmarea senzatiei de arsura la urinat,” notează floaredetei.ro.

Nu în ultimul rând, ceapa și usturoiul sunt două surse extrem de bune de probiotice. Studiile recente arată că probioticele pot ameliora afecțiuni comune precum sindromul de intestin iritabil, acneea, alergiile alimentare, oboseala cronică și depresia.