Lovitură pentru mii de români! Ce pensii vor fi desființate

26 sept. 2019
Lovitură pentru mii de români! Ce pensii vor fi desființate

Lovitură de zile mari pentru mii de români. Pensiile lor ar putea fi desființate în cazul în care se va schimba guvernarea. Este acesta un lucru bun? Unii o consideră necesar având în vedere pensiile uriașe ale unor bugetari din România.

Deși s-a pregătit un proiect de lege pentru impozitarea lor, USR nu se lasă cu una cu două și dorește desființarea pensiilor speciale.

Partidul a pregătit o listă cu zece măsuri drastice care vor salva România.

„10 reforme clare pentru a salva România.

România are nevoie de reforme reale, nu de mici cosmetizări ale sistemului. Vom avea o singură șansă să schimbăm istoria acestei țări. Este datoria noastră să ne-o asumăm și să reușim.

De 30 de ani, avem un ciclu politic care a menținut partidul social democrat întotdeauna la guvernare. De 30 de ani puterea a mers de la PSD la opoziție și înapoi la PSD. De 30 de ani vedem acest ciclu distructiv care ne sărăcește și ne gonește din țara noastră.

Acest ciclu perpetuu trebuie oprit. Și poate fi oprit. Dar pentru asta, trebuie ca atunci când PSD pierde puterea să schimbăm sistemul care le-a permis de fiecare dată să se consolideze și să revină întăriți.

Sistemul este cel care a creat baronii locali, mafiile din instituțiile de stat, corupția generalizată și care instalează periodic câte un tătuc care să facă orice îi trece prin cap cu o țară întreagă.

Dragnea și baronii PSD nu sunt cauza sistemului și nici cei care l-au construit. Ei sunt consecințele sistemului centralizat pe politic și ușor de corupt. Niște oportuniști care au sesizat cât de puternic este pixul politic și l-au folosit în interesul lor.

Degeaba scăpăm de ei dacă dăm de alții. Acum 10 ani știa cineva cine e Dragnea sau Dăncilă? Nimeni. Atunci îi aveam pe alții. A fost Iliescu, apoi Năstase, apoi Ponta și tot așa.

Cu cât am schimbat mai mult conducătorii cu atât sistemul a rămas mai mult același. De ce? Pentru că nimeni nu a avut interes să schimbe sistemul odată ce s-a cocoțat în fruntea sa. Iar sistemul nu doar că a supraviețuit, dar s-a și consolidat. Momentul a venit să-l schimbăm.

Frica de asumare a unei viziuni de reformă poate fi mare. Ce vor zice alții? Dacă nu ne mai votează? Nu mai bine spunem truisme care nu pot fi combătute? Dacă zicem doar „să se facă” și „să fie bine” nu putem fi contrați. Dar lupta împotriva sistemului nu se duce cu truculețe de marketing și forme fără fond importate din alte părți. Lupta împotriva sistemului se duce prin reforme reale și grele. Aceasta e misiunea USR.

USR a avut curajul să propună reforme reale. Iată zece puncte de reformă reale lansate până acum de USR în dezbatere publică:

Desființarea pensiilor speciale;
Fără penali în funcții publice;
Auto-administrarea școlilor fără intervenționism politic;
Deschiderea sistemului de educație la competiție;
Desființarea PNDL;
Stabilizarea cheltuielilor statului;
Dreptul românilor de a-și alege asiguratorul de sănătate;
Zero taxe pe primii 2.080 de lei pentru toți salariații;
Fondurile din exploatarea resurselor țării în pilonul 2 pentru toți românii;
Desființarea sinecurilor și a activului de partid din instituțiile de stat.
Toate acestea le putem face pentru că vorbim despre ele de acum. Pentru asta cerem mandat românilor, nu pentru funcții bine plătite din banii contribuabililor. De aceea ne trebuie curaj și ne trebuie viziune de pe acum.

Avem datoria să salvăm o țară, țara noastră, România. Nu doar să o administrăm temporar până vine PSD din nou la guvernare. Dacă vom avea curajul și viziunea să facem reforme reale, vom reuși”, a scris deputatul USR, Claudiu Năsui.