Lovitură pentru zeci de mii de români! Ce pensii o să dispară

22 aug. 2019
Lovitură pentru zeci de mii de români! Ce pensii o să dispară

Zeci de mii de români vor fi afectați. Foarte curând ar putea să dispară aceste tipuri de pensie. Opoziția pregătește măcelul printre bugetari. Ce excepții vor fi?

Dan Barna, liderul partidului şi candidatul USR-PLUS la prezidenţiale, a vorbit despre eliminarea pensiilor speciale. Prezent, miercuri, la Bacău, acesta a declarat că dacă va ajunge la guvernare va elimina pensiile speciale, mali ales cele ale parlamentarilor.

Vor fi și două excepții: cele alea militarilor și magistraților.

Nu vom tăia pensiile şi salariile, aceasta este o acuzaţie mincinoasă care apare deseori. România trebuie de fapt să îşi crească productivitatea şi performanţa economică pentru a plăti pensiile conform legislaţiei în vigoare. Ceea ce vom face va fi să tăiem pensiile speciale. O mare parte din problema sistemului actual de pensii nu vine din punctul de pensii şi din munca pe care oamenii au plătit-o şi s-a acumulat în fondul de pensii, ci vine din pensiile speciale care sunt de la 1 la 10 sau chiar mult mai mult, multe dintre ele nefiind justificate decât de acel ‘pentru că putem să ne dăm prin lege pensii’”, a declarat Barna, într-o conferinţă de presă.

Va elimina pensiile speciale ale parlamentarilor.

„Aceste pensii speciale vor fi eliminate, cu cele două excepţii clar reglementate, în zona armatei, a combatanţilor de pe front şi a magistraturii, unde sunt nişte prevederi legale foarte clare. Restul pensiilor speciale pentru diferite categorii de funcţionari, inclusiv parlamentarii, vor fi eliminate şi asta va ajuta la o echilibrare reală a bugetului de pensii”, a adăugat Barna.