Mănânci cereale cu lapte? Atunci iată la ce îți expui organismul conform specialistei în nutriție, Lygia Alexandrescu

18 oct. 2019
Mănânci cereale cu lapte? Atunci iată la ce îți expui organismul conform specialistei în nutriție, Lygia Alexandrescu

Trăim o perioadă în care nimic din ceea ce mâncăm nu mai pare sănătos. În fiecare zi, inspectorii ANPC ne anunță că au descoperit produse expirate sau contaminate cu diverse bacterii, pe care noi le achiziționăm în mod obișnuit din piețe și magazine.

În lupta aceasta cu hrana sănătoasă, majoritatea oamenilor sunt atenți și la kilogramele pe care le-ar putea acumula dacă nu mănâncă adecvat. Anumite combinații de alimente chiar duc la îngrășare și se pare că același lucru se întâmplă și în cazul cerealelor cu lapte.

Sunt destul de mulți medici care susțin că  această asociere poate avea ca rezultat o scădere a kilogramelor nedorite, însă se pare că nutriţioniştii, mai nou, contrazic această teorie. Mai mult decât atât, aceștia chiar ne sfătuiesc să ne ferim de ea, pentru că rezultatul este exact opus celui scontat.

Alimentele care nu se combină

„Cerealele nu se combină cu laptele. Această asociere de alimente îngraşă”, atrage atenția nutriţionistul Lygia Alexandrescu. „Cel mai bine este ca laptele să fie consumat necombinat”, adaugă aceasta, care subliniază și că dacă vom consuma carne cu pâine va fi și mai rău.

„Este vorba despre una dintre cele patru reguli alimentare, potrivit căreia combinaţia de carbohidraţi (pâine) cu proteine (carne) este interzisă”, explică medicul. În plus, carnea nu trebuie combinată nici cu lactate, grăsimi sau fructe, dar poate fi asociată cu legume verzi (salată verde, ardei, roşii, castraveţi, varză)”, concluzionează Lygia Alexandrescu.