Mâncați salată la pungă? Pericolul la care vă expuneți

06 aug. 2019
Mâncați salată la pungă? Pericolul la care vă expuneți

A mânca sănătos devine o adevărată provocare în perioada aceasta. Nutriționiștii ne recomandă să consumăm cât mai multe fructe și legume. Însă atenție ce fel de fructe și legume. De exemplu, salata la pungă, pe care o achiziționăm din marile supermarketuri poate fi devastatoare pentru organism. Deși este mult mai practică, aceasta fiind tăiată gata și conținând fel și fel de combinații, cercetătorii nu ne-o recomandă.

Salata la pungă accelerează creșterea unor bacterii, punând în pericol organismul uman. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Leicester au descoperit că mediul umed combinat cu nutrienţii care se scurg din frunzele tocate creează mediul perfect pentru înmulţirea bacteriilor precum Salmonella şi E.Coli.

Se pare că bacteriile se înmulțesc chiar și în frigider, de aceea este recomandat să consumați salata în ziua achiziționării ei, potrivit realitatea.net.

Studiile arată că frunzele de salată sunt purtătoare de bacterii, însă punga le face să fie şi mai dăunătoare. În momentul în care frunzele sunt tocate, zaharuri, proteine şi minerale se scurg din ele în apa din pungă, formând un mediu propice pentru înmulţirea bacteriilor.

Studiul a arătat că o contaminare iniţială de 100 bacterii Salmonella a ajuns la 100.000 în doar cinci zile.

Salmonella s-a dezvoltat cel mai bine în pungile cu spanac, în timp ce E.Coli s-a înmulţit în frunzele de rucola.

Sursa foto: recipes.heart.org