Manelistul Dani Mocanu, condamnat la 6 luni închisoare cu executare pentru un clip pe Youtube. Ce postase acesta

30 apr. 2021
Manelistul Dani Mocanu, condamnat la 6 luni închisoare cu executare pentru un clip pe Youtube. Ce postase acesta
Dani Mocanu

Dani Mocanu era până nu demult răsfățatul Youtube-ului. Toate melodiile lansate de acesta ajungeau pe locul 1 în trending și era considerat un fel de rege al acestei rețele sociale. De o bună perioadă de timp, el a dispărut din prim plan și a spus că vrea să cânte muzică religioasă. Fanii au fost șocați de decizia manelistului, dar se pare că decizia lui a avut un scop precis.

Dani Mocanu are pe rol mai multe dosare penale. Pe lângă cele de proxenetism și spălare de bani, acesta era judecat și pentru două videoclipuri, care au strâns milioane de vizualizări pe Youtube. În cel lansat în aprilie 2009, el incita la ură împotriva femeilor. Ei bine, pentru acesta Judecătoria Pitești l-a condamnat la 6 luni de închisoare cu executare și plata unei amende penale în valoare de 15.000 lei.

Lovitură de imagine și pentru Youtube

În plus, instanţa a impus celor de la YouTube să retragă videoclipul „Curwa” (Official Video) Hit 2019, precum şi toate videoclipurile conexe.

Cel de-al doilea clip cu probleme este un altul ajuns pe locul 1 în trending Youtube. Este vorba de cel în care apare un leu chinuit, ale cărui răni erau vizibile. Atunci asociațiile pentru protecția animalelor s-au sesizat și cazul a devenit viral datorită presei. Poliția a fost nevoită să intervină.

În ceea ce privește dosarul în care a fost condamnat la închisoare, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au arătat că în data de 27 aprilie 2019, Dani Mocanu a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură şi discriminare împotriva femeilor, scriu și cei de la Agerpres.

Clipul care i-a adus condamnarea la închisoare a însemnat 34.000 de dolari încasări din publicitate

La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul avea deja peste 18 milioane de vizualizări, generând venituri de aproximativ 34.000 de dolari, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului, au arătat anchetatorii.

Dani Mocanu a fost trimis în judecată în acest dosar la începutul acestui an, dar decizia nu este definitivă

„Condamnă pe inculpatul, M.D., la pedeapsa de 250 de zile amendă penală, pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ură sau discriminare (…), cuantumul unei zile amendă fiind de 60 lei, în total 15.000 de lei. Constată că infracţiunea pentru care inculpatul a fost condamnat prin prezenta a fost comisă în timpul termenului de supraveghere stabilit prin S.P. nr. x Judecătoriei Piteşti, astfel cum a fost modificată prin D.P. nr. x a Curţii de Apel Piteşti, revocă amânarea aplicării pedepsei de 6 luni închisoare (…), aplică inculpatului această pedeapsă şi dispune executarea ei. (…) Contopeşte pedeapsa amenzii aplicată prin prezenta cu pedeapsa de 6 luni închisoare (…), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa închisorii de 6 luni, precum şi pedeapsa amenzii în întregime, în total o pedeapsă rezultantă de 6 luni închisoare şi amenda în cuantum de 15.000 lei (250 de zile amendă). În baza art. 88 alin. 3 C.pen, pedeapsa închisorii se va executa în stare de detenţie”, se arată în minuta deciziei emise de instanța din Pitești.