Mare atenție! Acesta este mesajul capcană: Cum poți să rămâi fără bani – este alertă

01 oct. 2019
Mare atenție! Acesta este mesajul capcană: Cum poți să rămâi fără bani - este alertă

Mare atenție! Acesta este mesajul capcană care te lasă fără bani. Este alertă printre mii de români. UN SMS care te anunță că ar fi de la o mare companie te poate lăsa fără bani în buzunare.

Probleme mari pentru mii de români. Autoritățile sunt deja în alertă. Un SMS trimis aparent de Altex care anunţă că sunteţi câştigătorul unui laptop Lenovo şi al sumei de 10.000 de euro vă poate în pericol.

Nu te lăsa păcălit!

 
Metodele prin care românii pot fi lăsați fără bani se dezvoltă de la o zi la alta. De această dată, vorbim vorbim despre un SMS capcană. Ultima invenție a celor care vor să aibă parte de un beneficiu prin infracțiuni constă în trimiterea unui mesaj în care se susține că reprezintă o firmă uriașă din România.

Mai multe persoane au primit SMS-uri prin care au fost anunțate că sunt beneficiarii unor premii care constau în laptopuri de ultimă generație, dar și sume consistente de bani din partea Altex, susține RTV.
„Felicitari! Altex v-a desemnat câștigătorul unui laptop Lenovo și suma de 10.000 de euro. Pentru informații apelați la acest număr de telefon”, scrie în mesajul capcană.
Unii dintre cei care au primit aceste mesaje și-au dat seama că SMS-urile fac parte din capitolul escrocherie „premiu – apel telefonic”.

Cei care au avut parte de o asemenea experiență susțin că aceasta este o nouă metodă ca românii să rămână fără niciun ban. Escrocii încearcă să convingă oamenii să furnizeze datele personale, respectiv codul numeric personal și să piardă niște bani pentru a primi așa-zisul premiu.