Românii care pot beneficia de noi ajutoare de la stat. Care sunt condițiile

24 sept. 2019
Românii care pot beneficia de noi ajutoare de la stat. Care sunt condițiile

Mare atenție! Avantaje și ajutoare fabuloase penru această categorie de români. Își pot scoate aproape toată investiția dacă îndeplinesc mai multe condiții puse de autorități.

România va acorda fermierilor un avans de până la 70% din plăţile directe şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală, în urma unei decizii aprobate de Comisia Europeană, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Totul se va întâmpla in această toamnă.

Ce condiții trebuie să îndeplinești

Pentru a intra în posesia banilor trebuie să îndeplinești mai multe coniții. „Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, informează beneficiarii care au depus Cererea unică de plată aferentă Campaniei 2019 că, în data de 17 septembrie 2019, a fost aprobată Decizia de punere în aplicare a Comisiei nr. 6536 prin care mai multe state membre ale Uniunii, inclusiv România, sunt autorizate să aplice derogări, în anul de cerere 2019, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 în ce priveşte nivelul avansurilor pentru plăţile directe şi pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale”, se menţionează într-un comunicat al ministerului.

Statele membre pot face plăţi în avans de până la 70% în cazul plăţilor directe enumerate în Anexa I la Regulamentul (UE) 1307/2013 şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală menţionat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul nr. 1306/2013. Campania de plăţi în avans se va derula în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2019.