Mare atenție! Aplicația WhatsApp nu mai este gratuită: Țara unde trebuie să plătești taxă pentru a o folosi

26 oct. 2019
Mare atenție! Aplicația WhatsApp nu mai este gratuită: Țara unde trebuie să plătești taxă pentru a o folosi

Mare atenție! Aplicația WhatsApp nu mai este gratuită. O țară important a decis să pună taxă pentru a permite utilizatorilor să o folosească.

Folosirea conexiunii la internet pentru apeluri de voce poate fi o modalitate eficientă de a evita interceptarea apelurilor de către autorităţile anumitor guverne, cât şi de ocolire a tarifelor prohibitive impuse de unele companii de telefonie mobilă. Taxarea acestora poate fi o soluţie pentru ambele „probleme”.

Țara care te taxează dacă folosești WhatsApp

Obţinerea abonamentelor VoIP poate fi condiţionată de furnizarea datelor personale şi legată de o anume cartelă SIM uşor urmărit, iar costul plătit garantează că nicio convorbire nu rămâne netaxată, indiferent de tehnologia folosită.

Astfel de practici nu sunt permise de autorităţile europene, însă cei care plănuiesc o vizită în Liban ar trebui să-şi aleagă cu mai multă atenţie modalitatea de comunicare preferată. Guvernul de la Beirut a decis introducerea unei taxe de 20 cenţi/zi pentru accesarea serviciilor VoIP, acoperind o gamă largă de servicii precum FaceTime Audio şi WhatsApp.

Măsura luată de autorităţi este pusă pe seama urgenţei economice care impune atragerea de noi fonduri pentru plata datoriilor. Taxa pe aplicația aceasta ar adduce bugetului Libanului 200 milioane de dolari pe an.

Ce valoarea are taxa pentru WhatsApp

Oficialii de la Beirut au decis ca taxa să aibă o valoare de 20 cenţi/zi. După ce a fost plătită ți se vor permite convorbiri VoIP nelimitate. Decizia a fost contestată de către cetăţenii libanezi care au răspuns cu proteste violente. În urma acestora, politicienii au decis să suspene pentru moment această taxă.