Mare atenție clienți ENEL! Ce au transmis grecii care au preluat compania și contractele a 3 milioane de români la energie? Ce se va întâmpla cu facturile

07 apr. 2023
Mare atenție clienți ENEL! Ce au transmis grecii care au preluat compania și contractele a 3 milioane de români la energie? Ce se va întâmpla cu facturile
banatulazi.ro

Clienții ENEL trebuie să fie foarte atenți la aceste informații. Grecii de la PPC, compania care va cumpăra acțiunile companiei italiene, a anunțat ce se va întâmpla pe viitor cu facturile.

Firma energetică dominantă din Grecia, PPC, este în prezent în proces de achiziție a principalelor filiale ale grupului ENEL situate în țara noastră. PPC este optimistă cu privire la această situație și percepe o multitudine de perspective pe piața românească.

Reprezentanții PPC și-au exprimat dorința de a investi în dezvoltarea operațiunilor lor în această țară, deoarece văd un mare potențial pe piața locală. În prezent, aceștia depun eforturi pentru a asigura o tranzacție fără probleme atât pentru clienți, cât și pentru angajați, ca parte a strategiei lor de creștere axată pe extinderea regională. Acest angajament față de investitori a fost luat în noiembrie 2021 și va fi continuat în anii următori, arată profit.ro.

Ce se întâmplă cu facturile clienților ENEL?

Așa cum este de așteptat, mulți clienți ENEL s-au întrebat ce se va întâmpla cu facturile după ce acțiunile vor fi preluate de greci. Reprezentații companiei elene au dat niște explicații în acest sens.

Potrivit PPC, acordul semnat cu compania italiană se referă exclusiv la achiziționarea participației grupului. Deocamdată, atenția lor este concentrată pe finalizarea acordului cu ENEL în România și pe asigurarea unei tranziții fără probleme pentru toți clienții și angajații implicați.

Feedback-ul pozitiv primit din partea Fitch și S&P cu privire la acord este încurajator, iar odată ce tranzacția va fi finalizată, PPC va fi poziționat ca un jucător dominant pe piața energetică din Europa de Sud-Est.

”Acordul pe care l-am semnat privește exclusiv preluarea pachetului de acțiuni ale grupului Enel. În România, pentru moment, ne concentrăm pe finalizarea acordului cu Enel și asigurarea unei tranziții fără probleme pentru toți clienții și angajații români. Acordul a primit feedback pozitiv, atât din partea Fitch, cât și din partea S&P, iar tranzacția, odată încheiată, va poziționa PPC ca lider pe piața energetică din Europa de Sud-Est”, au declarat cei de la PPC.