Mare atenție! Copiii pot rămâne fără alocații: Ce le este interzis să facă

19 oct. 2019
Mare atenție! Copiii pot rămâne fără alocații: Ce le este interzis să facă

Mare atenție! Avertisment extrem de important și de luat în seamă pentru părinți. Copiii ar putea rămâne fără alocații. Le este interzis să facă acest lucru.

Proiect de lege care va declanșa un scandal imens. Se vrea tăierea alocațiilor unor copii.

Vor să taie alocațiile unor copii

Aleșii s-au gândit să le taie alocațiilor copiilor care nu merg la școală. Se vrea, într-o primă etapă, reducerea cu 20% pentru cei care au între 10 și 19 absențe, iar dacă elevul acumulează mai mult de 20 de absențe alocația de stat poate fi suspendată.

În Vaslui s-au tăiat alocațiile

Deja autoritățile din Vaslui nu au mai așteptat votarea proiectului. Unele autorități locale au adoptat deja această măsură. În Vaslui elevii sunt atent monitorizați și au apărut deja cazuri de suspendare sau diminuare a alocaţiilor.

„A fost suspendată plata alocațiilor de susținere a familiei pentru un numãr de 427 de familii, suma aferentã fiind de 88.741 lei. Alocația pentru susținerea familiei a fost diminuatã de la plata în proporție de 20%, respectiv 50% pentru un număr de 539 de familii cu suma de 25.716 lei. Numãrul total de absente școlare nemotivate, transmise de Inspectoratul Școlar Județean cãtre instituția noastrã, a fost de 1.869”, a declarat Sorin Prepelitã, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui.
Inițiatorii legii vor ca exemplul din Vaslui să fie la nivel național. Dacă legea trece, de la 1 ianuarie 2020 ar urma să se aplice la nivelul întregii Românii.

Absențele pot fi motivate doar de medic (pe caz de boală) sau parinte (în limina a trei pe lună), se arată în același proiect. Elevii care nu pot prezenta documente sustificative vor avea alocația suspendată pentru o perioadă de timp.