Mare atenție! Cum deosebești un parfum original de un fake: Specialiștii ne spun tot ce trebuie să știm

26 oct. 2019
Mare atenție! Cum deosebești un parfum original de un fake: Specialiștii ne spun tot ce trebuie să știm

Mare atenție! De multe ori, unii dintre noi am fost păcăliți. Am cumpărat un parfum contrafăcut, deși am plătit pentru unul original. De acum înainte nu vom mai păți acest lucru.

Cum deosebești un parfum original de un fake? Specialiștii ne spun tot ce trebuie să știm pentru a nu mai avea probleme.

Cum deosebești un parfum original de un fake

Este foarte simplu să deosebești un parfum original de unul fake. Nu doar o singură dată te-ai întrebat dacă parfumul pe care l-ai cumpărat este original sau nu. Ei bine, prin intermediul unui test simplu poți afla dacă un parfum este contrafăcut sau este original.

Prețul, locul din care a fost cumpărat și alte detalii pot ajuta în stabilirea autenticității unui parfum. Însă nu este neapărat un criteriu. Parfumierul Iulia-Victoria Neagoe a explicat modul în care putem verifica dacă un parfum este original sau nu. Dar asta nu e tot. Expertul a vorbit şi despre cum testăm un parfum pentru a fi siguri că ni se potriveşte.

„Acest lucru îl poate depista şi un om care nu are un simţ olfactiv foarte bine dezvoltat. Brandurile cunoscute pe care le găsim în parfumerii au nişte coduri de lot şi alte detalii care pot fi verificate online, există site-uri. Ştiu că le cumpărăm sigilate, dar marşez pe ideea că parfumul trebuie desfăcut. Ţipla, celofanul acela finuţ, trebuie să fie foarte subţire, să nu se vadă lipiturile.

De asemenea, ne uităm la scrisul de pe hârtie, să fie corect gramatical. Trebuie să fie trecută ţara de provenienţă, neapărat. Codul de pe cutie trebuie să corespundă cu cel de pe fundul sticlei. Când vorbim de branduri care au pe ambalaj tot felul de simboluri, acelea foarte greu ar putea fi contrafăcute. Sunt tot felul de lucruri la îndemână care pot avertiza potenţialii cumpărători“, a explicat parfumierul Iulia-Victoria Neagoe, conform adevarul.ro.

Sfaturi de urmat cân mergi într-un magazin de parfumuri

Parfumierul a oferit și sfaturi extrem de importante de urmat înainte de a merge într-un magazine de parfumuri. „În momentul în care mergi să-ţi cumperi un parfum, în primul rând te duci neparfumat şi ideal în prima parte a zilei când simţul olfactiv este odihnit. Miroşi fără să pulverizezi, se simte dacă apropii recipientul. Dacă îşi place cum miroase, mergi mai departe şi îl pulverizezi pe un strip. Dacă şi în etapa aceasta îţi place, abia atunci pulverizezi pe piele.

Nu trebuie să încercăm pe piele mai mult de două parfumuri, unul pe o mână, altul pe cealaltă. Trebuie pulverizat şi apoi plecăm din parfumerie, aşteptăm măcar o oră să vedem ce se întâmplă. Plus că trebuie să ne rupem de mediul ăla în care mirosurile sunt amestecate“, a mai spus expertul.

Parfumierul a confirmat faptul că apa de toaletă are o concentraţie mai mică, de cele mai multe ori pierzându-şi mai uşor persistenţa.