Mare atenție! Cum plătim o factură mai mică la căldură: Trucurile care nu ne golesc buzunarele

31 oct. 2019
Mare atenție! Cum plătim o factură mai mică la căldură: Trucurile care nu ne golesc buzunarele

Mare atenție! Sfaturi extrem de importante pentru toți românii care stau la bloc. Cum plătim o factură mai mică la căldură. Acestea sunt trucurile care nu ne golesc buzunarele.

Trebuie să știi cum să faci ai o factură mai mică la căldură, dacă ai centrală. Îți oferim cele mai bune sfaturi. Vei face economii considerabile.

Cum plătim o factură mai mica la căldură

toți ne dorim ca pe timp de iarnă să plătim o factură cât mai mică la căldură. Pentru acest lucru trebuie să setăm temperatura la nivelul de jos al confortului termic. Se spune că diferenţa de un singur grad poate mări sau micşora, după caz, valoarea facturii cu până la 3%.

Dar asta nu e tot. trebuie să înlocuim pe cât posibil băile în cadă cu duşuri rapide pentru reducerea consumului de apă caldă şi implicit de gaze naturale. Folosiţi capuri de duş cu curgere lentă sau baterii de cadă cu două trepte de reglare a debitului, conform RTV. Astfel este posibilă o reducere a costurilor chiar şi cu 25%.
În perioadele scurte din zi în care nu stă nimeni acasă, puteți opri centrala. O plapumă groasă sporeşte confortul termic pe timpul nopţii.

Montarea unui cap termostatat pe calorifere pentru a controla debitul agentului termic din radiator în fiecare cameră. Acestea pot fi setate să modifice temperatura ambientală în funcţie de momentul zilei şi de programul tău şi al familiei tale.