Poți primi o super amendă dacă mergi cu taxiul! Puțini știu acest detaliu. Aveți grijă

15 oct. 2019
Poți primi o super amendă dacă mergi cu taxiul! Puțini știu acest detaliu. Aveți grijă

Mare atenție! La asta nu te-ai fi putut gândi niciodată. Poți merge cu taxiul și să primești amendă! Nu este nicio glumă. Dacă nu respecți aceste reguli vei avea mari probleme.

Vei rămâne șocat. Le ceri taximetriștilor bun simț atunci când urci în mașinile lor? Ei bine, dacă ceri respectul acestora și tu trebuie să te comporți la fel de corect.

Ce amendă poți primi în taxi

Mulți nu știu însă că au și obligații, iar dacă nu le respectă riscă să fie amendați. Una dintre aceste obligații este să păstreze bonul fiscal la coborârea din mașină.

Legea nr 38/2003 prevede cu privire la transportul în regim de taxi și în regim de închiriere prevede obligații pentru persoanele care călătoresc cu taxiul. Una dintre acestea este obligația de a cere și de a păstra bonul fiscal la coborârea din autoturism. Cei care nu respectă aceste reglementări pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei.

Aceeași sancțiune li se aplică și celor care se ceartă cu taximetriștii în timpul cursei. Bonul fiscal trebuie eliberat în mod obligatoriu de către persoanele care practică taximetria la finalul fiecărei curse, acesta fiind, practic, singurul document în baza căruia se face plata pentru cursă.

Dacă taximetristul refuză să le elibereze bonul fiscal, pot beneficia gratuit de cursă, potrivit reglementărilor din Ordonanța de Urgență nr. 10/2015, care a fost adoptată ca portiță legală pentru clienți în vederea combaterii evaziunii fiscale. Bonul fiscal este documentul emis de casa de marcat care atestă contravaloarea bunurilor vândute cu amănuntul sau a serviciilor prestate direct către persoanele fizice.