Mare atenție! Lista completă cu cele mai periculoase smartphone-uri: Cât de mult radiază mobilul tău

15 sept. 2019
Mare atenție! Lista completă cu cele mai periculoase smartphone-uri: Cât de mult radiază mobilul tău

Mare atenție! S-a făcut publică lista completă cu cele mai periculoase smartphone-uri pentru sănătatea noastră. Poți afla cât de mult te radiază mobilul tău.

În zilele noastre, ne despărțim de telefonul mobil doar atunci când dormim. În rest aproape pe toată durata zilei stăm cu el în mână. Ori navigăm pe internet, ori vorbim la telefon. Cu acest nivel de apropiere și de utilizare, mulți nu pot să nu se gândească la faptul că ar putea risca pe termen lung.
În timp ce cercetările cu privire la efectele radiațiilor de pe telefonul mobil sunt încă greu de realizat, pentru cei care doresc să fie siguri, vă arătăm telefoanele care emit cea mai mare radiație atunci când sunt ținute la ureche în timpul apelului.

Anunțul specialiștilor

Oficiul Federal German pentru Protecția împotriva Radiațiilor are o bază de date cuprinzătoare de smartphone-uri, dar și nivelul de radiații pe care îl emit.

Cel mai periculos smartphone este Mi A1 de la producătorul chinez Xiaomi. Un alt telefon Xiaomi este pe locul doi – Mi Max 3. Companiile chineze sunt majoritare pe această listă. 8 din primele 16 telefoane sunt de la această companie.

Telefoanele premium Apple, cum ar fi iPhone 7 și iPhone 8, sunt și ele prezente, dar și cele mai noi telefoane Pixel de la Google.

Telefoanele care emit cele mai puține radiații

S-a făcut și lista smartphone-urilor care creează cel mai scăzut nivel de radiații. Acestea sunt Samsung Galaxy Note8 și ZTE Axon Elite, cu o rată de absorbție de 0,17 watt pe kilogram.

Alături de Nokia, telefoanele Samsung domină acest grafic, opt dintre smartphone-urile din acest clasament provenind de la compania sud-coreeană. Acest lucru contrastează puternic cu rivalul lor major, Apple. Două iPhone-uri ocupă un loc fruntaș în lista de telefoane care emit cea mai mare radiație, în comparație cu niciunul de la Samsung.

Chiar dacă nu există o valoare universală pentru un nivel „sigur” de radiații emise de telefoane, Oficiul Federal German pentru Protecţia Împotriva Radiaţiilor certifică doar telefoanele care au o rată de absorbție specifică mai mică de 0,60 watt pe kilogram. Toate telefoanele prezentate aici, în cea de-a doua listă, sunt cu mult sub acest etalon, conform capital.ro.