Mare atenție: Nu mai congela niciodată aceste alimente. Avertismentul specialiștilor

16 aug. 2020
Mare atenție: Nu mai congela niciodată aceste alimente. Avertismentul specialiștilor

Congelarea alimentelor este o soluție extrem de utilă pentru conservarea acestora și păstrarea prospețimii pentru o perioadă lungă de timp. Totuși, există și alimente care nu ar trebui congelate niciodată. 

Vă prezentăm, în continuare, top 10 alimente care nu ar trebui congelate niciodată:

1. „Pepenele verde nu trebuie congelat, deoarece isi pierde proprietatile nutritionale si continutul mare de antioxidanti benefici pentru organism.

2. Rosiile sunt legume gingase, care isi pierd textura si gustul, daca sunt congelate.

3. Cartofii nu trebuie congelati niciodata, deoarece temperaturile scazute descompun amidonul din acestia, crescand continutul de zahar. Cartofii congelati, gatiti la temperaturi ridicate produc o chimicala, cauzatoare de cancer,” notează aflacum.ro.

4. Ceapa nu trebuie nici ea congelată, deoarece devine cleioasă. Cu toate acestea, ceapa mărunțită poate fi depozitată într-un recipient etanș, la temperaturi nu foarte scăzute, timp de câteva zile.

5. Mierea congelată sau topită își pierde gustul și textura. În contact cu temperaturile scăzute, mierea poate începe să se cristalizeze. Astfel, aceasta trebuie păstrată la temperatura camerei, într-un borcan cu închidere etanșă.

6. „Uleiul de masline nu trebuie pastrat in congelator, deoarece temperaturile joase creaza un condens, iar acesta devine vascos, pierzandu-si proprietatile nutritionale si gustul placut.

7. Usturoiul inghetat se inmoaie si se deterioreaza, schimbandu-si consistenta si aroma. Asadar este indicat sa-l depozitati intr-un loc uscat si racoros, pentru a-i impiedica incoltirea.

8. Cafeaua boabe sau macinata nu trebuie niciodata congelata, deoarece absoarbe umezeala, lucru ce duce la deteriorarea gustului si aromei.

9. Painea nu trebuie pastrata in congelator, deoarece amidonul din aceasta se descompune in contact cu temperaturile scazute, lucru ce duce la uscarea si faramitarea rapida a painii.

10. Fructele cu sambure mare, cum ar fi caisele, piersicile, ciresele si prunele nu trebuie niciodata congelate, deoarece temperaturile scazute le afecteaza gustul si textura,” notează aflacum.ro.