Mare atenție! Nu spăla hainele la 40 de grade: Vei avea mari probleme

10 oct. 2019
Mare atenție! Nu spăla hainele la 40 de grade: Vei avea mari probleme

Mare atenție! Avertisment extrem de important și de luat în seamă al specialiștilor. Nu îți spăla hainele la 40 de grade. Vei avea mari probleme.

Mulți oameni fac greşeala de a pune la spălat hainele la 40 de grade, lucru care e total greşit. Pericolul de a te îmbolnăvi este mare, atrag atenţia specialiştii.

De ce este contraindicat să speli la 40 de grade

Specialiștii avertizează. Spălarea hainelor este o activitate pe care o faci pur şi simplu, din necesitate, fără să te fi învăţat cineva ori fără să fi studiat. Acest lucru este greşit, întrucât spălarea hainelor la temperaturi scăzute este periculoasă, întrucât rişti să te îmbolnăveşti. Atât tu, cât şi membrii familiei tale.

Studiile recente au dovedit că spălarea hainelor la temperaturi atât de mici nu elimină germenii. Astfel, dacă speli hainele la 40 de grade Celsius, poţi doar să scoţi petele de pe haine, dar nu să le şi cureţi cu adevărat.

Hainele care încap în cuva unei maşini pot conţine până la 100 de milioane de bacterii. Acestea pot fi contaminate atât cu bacterii care sunt inofensive, cât şi cu unele foarte dăunătoare organismului nostru.

Mai mult, trebuie să alegi cu atenţie şi detergentul pe care îl foloseşti. Pe piaţă, exista detergenţi non-biologici, care conţin agenţi de inalbire, care curată şi dezinfectează şi detergenţi biologici, care se bazează pe enzime care elimina particulele de mizerie. Producătorii de astfel de detergenţi spun că aceste produse sunt eficiente şi la temperaturi scăzute şi protejează materialele textile.

Dacă totuşi alegi să speli hainele la temperaturi mai scăzute de 40 grade Celsius, foloseşte şi dezinfectanţi, cu atât mai mult dacă este vorba de hainele copiilor, conform casepractice.ro.